tag:blogger.com,1999:blog-3572861064259980337.post3370496619000652138..comments2023-08-29T17:48:39.745+02:00Comments on PEAK YOUR POWER- SAY YES TO YOUR SKILLS: VINN VÅR FAVORITBOK "I DET SISTA REGNET" av Janesh VaidyaFrån sockerbotten till hälsotoppenhttp://www.blogger.com/profile/03450268784147724203noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-3572861064259980337.post-53002918933281991062012-09-23T13:26:42.877+02:002012-09-23T13:26:42.877+02:00Det här är min favoritsoppa och jättegod snabbmat....Det här är min favoritsoppa och jättegod snabbmat. Ta ca 1,5 dl vatten och lägg i purjolök skuren i bitar, gul lök, vitlök, ett par stora eller fyra - fem små morötter, två palsternackor, en broccoli,en röd eller gul paprika, två tomater och ca 20 timjankvistar. Koka grönsakerna tills de har lagom tuggmotstånd. Mixa med stavmixer så att det fortfarande finns lite grönsaksbitar kvar. Salta och blanda i basilika, oregano och koriander. Ringla i lite olivolja, vill du ha mera sting i soppan kan du ta chiliolivolja eller krydda med chili flakes. Servera med fetaost/fetaost och bacon/surkål/räkor/ägghalvor eller vad du tycker om/har hemma. Grönsakerna och kryddorna kan också varieras efter vad du tycker om eller har hemma :) Monahttp://www.monage.weebly.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3572861064259980337.post-4978151114521822312012-09-23T12:37:07.534+02:002012-09-23T12:37:07.534+02:00Detta är en variant av en soppa, en raw food-soppa...Detta är en variant av en soppa, en raw food-soppa som är sprängfylld med näring, klorofyll och antioxidanter. Om man har en juicesaftscentrifug pressa ekologiska morötter, ingefära, rödbeta och lite äpple. Tag din nypressade juice och kör i en mixer tillsammans med ekologisk bladspenat, avokado och några droppar lime. En näringstät dryck/soppa som kommer att hålla dig och din omgivning pigg och frisk hela hösten! Nu kanske någon undrar hur mycket man ska ta av varje, känn efter vad din kropp behöver. Gå på magkänsla, det kommer att bli gott än hur! Josefin-Brommanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3572861064259980337.post-71014526245346476112012-09-18T21:37:12.796+02:002012-09-18T21:37:12.796+02:00Jag vill SÅ gärna vinna Janesh Vaidayas bok. <3...Jag vill SÅ gärna vinna Janesh Vaidayas bok. <3<br />Min absoluta favoritsoppa är potatis och spenatsoppa. Enkel att tillaga, mycket matig samt näringsrik. (tycker jag)<br /><br />Ingredienser:<br />1/2 gul lök<br />1 buljontärning/grönsak<br />4 stora potatisar<br />500 gram hackad spenat (fryst går jättebra)<br />Fempepparkorn<br />Salt<br />Eventuellt vegeta<br />Muskotnöt (riven)<br /><br />Fräs löken mjuk men utan att den får färg (i en gryta). Skala och skiva potatisen tunt och rör om lätt tillsammans med löken. Krydda med fempepparkorn, salt och eventuellt lite vegeta. Sätt aluminiumfolie över samt lock, sänk till låg värme och låt potatisen "svettas".<br />Skaka grytan med jämna mellanrum så att potatisen inte bränns.<br />Koka upp buljong, 1 liter vatten samt en buljongtärning. <br />När potatisen börjat bli mjuk, häll i buljongen och koka klart potatisen. Tina spenaten och tillsätt i grytan. Rör om och tillsätt muskotnöt efter smak.<br /><br />Mixa soppan slät, servera med en klick creme fraiche eller turkisk youghurt. <br /><br />Mycket gott, jag lovar! :)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3572861064259980337.post-58885588802086570482012-09-12T14:32:33.790+02:002012-09-12T14:32:33.790+02:00Åh den boken vill jag vinna. Nu är ju min favorit ...Åh den boken vill jag vinna. Nu är ju min favorit också gulaschsoppa men jag har en annan ide som jag skrev om idag på min fb-sida som kanske inte platsar här, fast försöka duger. Det här kommer att bli långt inlägg...<br />Nyttigt mattips för stressade. Å andra..<br />Ibland jobbar jag mycket och jag orkar eller hinner inte stå vid spisen jämt. Då är det här ett bra tips på nyttig "snabbmat". Koka en bas (jättemycket) på lök, morot, buljong och ev. vitlök. Som förvaras i kylen förstås.<br />Dag1: Ta en del av fonden. Lägg i korvsnuttar, skinka, kassler eller vad du nu vill. Nån eller några sorters grönsaker. Koka några minuter. Strö över massor av persilja eller annan ört. Klart!<br />Dag 2: Ta en del av fonden. Lägg i broccoli, fisk i bitar, grädde eller creme fraiche, kryddor du gillar. Samma sak här.. Några minuter. Toppa med dill. Klart! Vill man göra det lite extra festligt så lägg i tex. räkor när det är klart.<br />Dag3: Ta det sista av fonden. Tillsätt brynt köttfärs, chilisås, mera vitlök och någon mer grönsak. Koka ihop några minuter. Klart! Nu har man kanske tröttnat på soppa så det här blir mer som en gryta. Ett gott surdegsbröd att "doppa" i grytan blir mums.<br />Blir det något över av köttfärsgrytan. Gör en paj till fredagskvällens mys!<br />Så har man mat i 3 dagar (minst) utan speciellt mycket ansträngning. Det här går ju att variera i det oändliga men det här är ett litet tips. <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3572861064259980337.post-15035332748512140192012-09-11T17:47:03.269+02:002012-09-11T17:47:03.269+02:00Jag har två favoriter. Den ena är en fisksoppa som...Jag har två favoriter. Den ena är en fisksoppa som ni ser på min hemsida (http://valbefinnaren.blogg.se/2012/march/fisksoppa.html). Den andra är Gulasch soppa med lök, paprika (och paprika krydda), köttbitar, massa tomater (och tomatpure), selleri, vitlök, potatis, morötter, köttbuljong rött vin, lagerblad och röd chili. Man hackar upp allt och låter det puttra tills köttet är klart, eller längre (1 timma). <br />Kram kram Sabine-Välbefinnarenhttp://www.valbefinnaren.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3572861064259980337.post-62334306599478111322012-09-10T20:15:29.886+02:002012-09-10T20:15:29.886+02:00Har många favorit soppor men här kommer mitt bidra...Har många favorit soppor men här kommer mitt bidrag http://millashalsoblogg.blogspot.se/2011/12/provensalsk-fisksoppa.htmlMillas Hälsoblogghttps://www.blogger.com/profile/06870109457764911872noreply@blogger.com