6 augusti 2012

KOKT KYCKLINGFILÉ - BRA SNABBMAT

På sommaren kan det vara trevligt att inte behöva stå alltför länge vid spisen. Och när man ändå står där kan det vara bra att passa på att laga mat så att det räcker till flera måltider.

Jag vet inte om du, liksom jag, har tänkt att äta kyckling till kvällsmat och kommit hem och upptäckt att du glömt att ta fram och tina filéerna? Vid dessa tillfällen är kyckling INTE någon snabbmat. Men det var vid ett sådant tillfälle som jag kom på att det går alldeles utmärkt att koka frysta kycklingfiléer.

Om du lägger de djupfrysta kycklingfiléerna i en kastrull, häller på vatten och lägger i ett par (beroende på hur mycket vatten du har) kycklingbuljongtärningar (jag använder ALLTID ekologisk buljong). Beroende på hur stora filéerna är låter du dem sedan koka 20 - 30 minuter. Dela den största filéen för att se att den är klar.

Dessa kokta kycklingfiléer blir oerhört saftiga och goda. Det är lika goda att äta varma som kalla. Kan serveras till det mesta. Perfekt att ha som frukost eller i sallad dagen efter.

Ulrika7 kommentarer:

 1. Hej! Ni skriver mycket om det förädlade vetet. Men vad har ni för åsikt om speltvete/dinkel, det ursprungliga vetet? Jag läste att det det hör till samma släkte som vete, men det är fråga om olika arter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Speltvete/dinkel är precis som du säger mer ett ursprungligt vete. Jag som är veteallergiker kan exempelvis tåla dinkel bättre än vanligt vetemjöl. Men tyvärr är det ändå så att även dessa vetesorter har förändrats och förädlats på vägen. De finns de som odlar dessa sorter så nära som det går ursprunget och det är så klart mycket bättre.
   Rent hälsomässigt är de alltså bättre än vanligt vetemjöl och ju renare mjöl du kan få tag på, desto bättre.
   Men de kommer fortfarande att påverka ditt blodsocker och ditt insulin för den som behöver tänka på det för sin hälsa./Ulrika

   Radera
 2. Gud vilket bra kyckling-tips, det ska jag komma ihåg! :-)

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset. Det låter väldigt smidigt. Måste testas.

  SvaraRadera
 4. Detta måste testas för kyckling är ju riktigt bra mat och billigt!
  Tack för tipset!

  SvaraRadera
 5. Men hur länge bör frysta kycklinglår koka?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mellan 15- 25 min beroende på hur stor kyckling filén är men det är vad jag gör och det blir perfekt.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...