Bananpannkaka |
Ett bra mellanmål till barnen, men funkar självklart också till vuxna (som inte vill eller behöver hålla igen på snabba kolhydrater). Bra som frukostalternativ dessutom.
Du behöver (till två matiga pannkakor):
1 banan
2 ägg
½ tsk kanel eller kardemumma
½ msk kokosolja eller smör att steka i
Gör så här:
Mixa samman ägg och banan till en jämn smet. Blanda i vald krydda. Stek på medelstark värme i kokosfett eller smör. Servera gärna med lite bär och grädde, kokosgrädde, turkisk yoghurt eller keso om du vill.
Näringsinnehåll:
Protein: 14 g
Fett: 18 g
Kolhydrater: 24 g
GB: 18
Kcal: 212
På bilden nedan ser du bananpannkakan serverad med lite turkisk yoghurt, hallon och blåbär.
Ulrika
Mums vad gott :)
SvaraRadera