2 oktober 2013

MOTIVATION ÄR EN STOR OCH VIKTIG DRIVKRAFT


Vad är det som motiverar dig till att nå dina mål? 

Detta är en stor och mycket viktigt fråga som det är BRA att ha koll på. 


Vad är det som gör att du känner motivation inom olika områdena kost, motion, återhämtning, personlig utveckling? OM du inte redan har svar på detta så är det bättre sent än aldrig att ta reda på det NU.
Det är nämligen väldigt viktigt att veta vad det är som driver dig framåt och framför allt så det extra viktigt att veta vad som motiverar dig när och om du hamnar i en svacka. Det kanske inte alltid är så lätt att ligga på topp varje dag och pricka av alla punkterna i checklistan för att nå de resultat och mål du har satt upp för att just ligga på topp och ha en skön sprudlandes energi och kraft i kropp och själ. Det är just då det är extra viktigt att veta och att påminna sig själv om vad som motiverar mig att vilja jobba för att nå olika mål inom olika områden i livet.

Som vi på HÄLSOSMART tror och jobbar, så är det viktigt att se på hela människans välmående och inte bara titta på en bit i taget. Vi är övertygade att det inte håller i längden. För att DU ska må som bäst och ha den bästa balansen i livet så behöver du titta på alla bitarna vilka är

KOST
MOTIVATION 
MOTION 
PERSONLIG UTVECKLING 
ÅTERHÄMTNING

För att du ska kunna jobba med dig själv och lyckas på bästa tänkbara sätt så finns det många verktyg som är viktiga att ha varma vilket är just MOTIVATIONEN. Grunden i vad som motiverar dig är viktigt för dig och ditt välmåeende, det är även viktigt för att din drivkraft ska orka hålla igång och jobba för att vara på "topp" med livets alla pusselbitar.


Vad är det då som får dig att känna den där inspirationen och glädjen? Vad är det som får dig att känna en skön härlig motivation?

Att du vill ha en bra HÄLSA?
Att du vill orka vara en bra mamma och fru?
Att du ska orka göra en "karriär och tjäna mycket pengar"?
Att du ska bli frisk från en svår sjukdom?
Att du ska bidra och göra skillnad i samhället?
Att du vill kunna springa milen under en timme?
Att känna dig snygg för att hitta kärleken?

Listan kan göras lång och detta är några exempel som passar in på några personer. Lägg tid på att fundera på vad som just motiverar dig. När du har det svaret så är det lättare att hitta till inspirationen, att jobba för att nå målet med din motivation och framför allt att hitta tillbaka när det ibland kan kännas lite tungt.

Lycka till! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...