När hösten smyger sig på så blir jag sugen på goa soppor som fyller mig med härliga smaker och samtidigt en härlig antidoxidant boost. Längtan efter en tomatsoppa som hade den fina blandningen mellan starkt och sött smög sig på och visp så hade jag lagat en tomatsoppa med äpple i. Lite annorlunda och enligt mina smaklökar så var den väldigt god. Denna soppa kan du njuta av kall som varm.
Det bästa med just denna soppa är att det går fort att fixa i ordning den. Använder din mixer så sparar du tid. Tiden kan i bland vara viktig och speciellt när man har en familj som väntar på att maten ska stå på bordet ett speciellt klockslag och listan på att göra saker är lång. Då är denna soppa att rekommendera.
Recept:
500 gram krossade tomater (ekologiska)
1 pakrika
1 liten rödlök
2 klyftor vitlök
Ett äpple
En stor näven med färsk basilika.
1/2 dl olivolja (ekologisk)
Laktosfri turkisk yogurt 1 msk/ portion
Gör så här:
Hacka och häll i alla ingredienser i din mixer. Mixa ordentligt, värm soppan några minuter i en kastrull. Servera i en fin skål och klicka ner en
Njut av din tomatsoppa
Josefi
Måste provas, kanske redan ikväll till middag vi får se. Tack för receptet.
SvaraRaderaEva