11 oktober 2013

HALLONBAKELSER FRÅN HJÄRTAT

Nu under oktober månad så uppmärksammas rosabandet och insamling till forskning för bröstcancer. Vi på HÄLSOSMARTA vill av flera skäl bidra med ett SOCKERFRITT recept under denna månad. Socker är av flera anledningar inte bra att äta det har en rad forskning visat den senaste tiden men även av den anledningen att Socker göder cancer, vilket betyder att äter du mycket socker så ökar du risken att drabbas av cancer. Dessa hallonbakelser kan du njuta av till kaffet, eller som ett gott och fint mellanmål. Överraska dina kollegor eller varför inte dina medarbetare med en bakelse som gör gott för hjärtat.

Hallonbakelser från hjärtat 

Recept:
3 dl mandelmjöl
3 dl hallon
1 dl havremjölk
3 ägg
1,5 msk kakao ekologisk
1,5 tsk bakpulver
2 msk honung eller om du föredrar 12-15 steviadroppar vanilj som inte påverkar blodsockret.
2 msk chiafrön


Gör så här: 
Rör ner alla ingredienserna i en skål. Jobba med degen intensivt och häll sedan ner smeten i den hjärtformade silikonformarna eller om du föredrar någon annan form. Låt nu grädda på 175 grader i ca 20-25 minuter, beroende på hur du bäst föredrar din kaka kladdig eller fast.

När klockan ringer och du tar ut dina bakelser var noga med att vänta in ca 6-10 min så att du inte bränner dig och att kakan går sönder. Använder du silikonformar använd gärna en smörkniv eller liknande till hjälp för att lossa bakverken med.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...