8 oktober 2012

GRÖNA SMOOTHIES - FULLA MED VITAMINER OCH ENERGI


Gröna smoothies är powerfood som är sprängfyllda av näringsämnen. Den går snabbt att göra och är ett jättebra sätt att både bli mätt, fylld av energi och minskar sötsuget. Gröna smooties har länge varit en naturlig del inom Rawfood rörelsen, men nu börjar fler och fler få upp ögonen för detta smidiga och lätta sätt att ge hälsan en riktig boost.

Det fina med dessa gröna smoothies är också att du kan blanda efter tycke, smak och behov. Det finns några enkla hållpunkter som du ska hålla dig till för att det ska bli en riktig grön smoothie. Dessa är:

 • Blanda endast i gröna bladgrönsaker, grönsaker, frukt och vatten.
 • Blanda inte för många ingredienser.
 • Sätt ihop smaker som du tycker om.
 • Variera de gröna bladen du använder i din smoothie (spenat, ruccola, salladsblad, kål etc.). De allra flesta gröna blad innehåller små mängder av alkaloider, dessa kan om de intas ofta och i stora mängder lagras i kroppen och ge symptom på förgiftning. Om du varierar det gröna i dina smoothies så kommer de istället att hjälpa dig att stärka ditt immunförsvar.

Gröna smoothies gör dig mest nytta om du äter dem på morgonen på fastande mage. Då förmår kroppen att tillgodogöra sig alla näringsämnen som bäst. Vänta sedan minst 40 minuter innan du äter något annat. Du kan gärna blanda en större sats på en gång och spara resten av smoothien i kylen för att ta som mellanmål under dagen.
Undvik gärna att blanda i stärkelserika grönsaker såsom morötter, rödbetor, broccolistjälkar, zucchin, bönor etc. då de kombinerade med frukt lätt orsakar gaser och kan ge dig ont i magen.

Det fina med dessa gröna smoothies att du kan blanda dem efter vad du behöver boosta din kropp med, är det c-vitamin, fibrer eller kanske stärka immunförsvaret med ingefära? Du väljer själv.

I min gröna smoothie blandade jag:
 • Spenat
 • Ärtskott
 • Ananas
 • Banan
 • Vatten - ca 2 dl
Lägg grönsakerna och frukten i en mixer och häll på vattnet. Blanda ihop. Häll upp i ett rejält glas. Drick långsamt och njut.

Mer tips och information hittar du bland annat på den här sidan som är jätteinspirerande:
Det finns också en tillhörande App att ladda ner som är proppfull med information  och recept.

Ulrika

Grön smoothie - spenat, ärtskott, ananas och banan


6 kommentarer:

 1. Jag måste nog snart ge mig på att testa smoothie!
  // Kikki

  SvaraRadera
 2. Det tycker jag absolut att du ska göra. Det är en underbar energikick :-).

  SvaraRadera
 3. Den här blir bra som omväxling på mina smoothie!
  Antar att jag tar en näve av varje ingrediens typ. Står inga mått.
  //Maria ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis Maria, man tager vad man haver ;-).

   Radera
 4. Å nu har jag provat efter träningen idag. BARA så god. Detta blir fler ggr. Kommer ett inlägg på min blogg inom kort om detta. Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. JÄTTEKUL att du gillade :-). Ska hålla kolla på din blogg.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...