12 oktober 2012

KOKBOKEN TILL FÖRMÅN FÖR HEMLÖSA


Vi Josefi Dahlberg och Ulrika Gabriel har fått den ärofulla uppgiften att delta i ett fantastiskt stort, viktigt och hjärtligt projekt nämligen Kokbok till förmån för människor som lever i hemlöshet. Detta är vi naturligtvis stolta och tacksamma över, att få möjligheten att vara med och bidra till, att göra skillnad och hjälpa de hemlösa.
Vi ska bidra genom att delge två av våra recept till boken. Vi kommer att vara med på en mycket spännande dag den 21 oktober då alla som är med och bidrar till kokboken samlas på en kreativ och spännande dag. Dem som bidrar är allt ifrån stjärnkokar som Melker Andersson till glad  nybörjare.

Redan första gången vi sågs jag och Ulrika så var ett av våra gemensamma mål att bidra och göra skillnad till bland annat hemlösa. Läs mer om vårt första möte här Ett möte i flows tecken med Ulrika . Wow sakta men säkert så går våra mål och drömmar i uppfyllelse.


KOKBOK till förmån för de HEMLÖSA har fler viktiga uppgifter. Bland annat att utbilda allmänheten i hur det är att vara hemlös, John Arthur Ekebert  berättar om sitt liv som hemlös, att bidra ekonomiskt till att skapa  MÖJLIGHETER för de hemlösa och att lyfta den situationen som tusentals människor befinner sig i, att vara hemlös och vad de innebär på olika plan.
"Den senaste siffrorna visar att det uppskattningsvis i dag finns cirka 34 000 personer som står utanför den ordinarie bostadsmarknaden i Sverige. Ungefär 280 av dem Saknar helt bostad” Läs mer här DN skriver om hemlösa i Sverige  läs mer även på socialstyrelsen 

Läs mer om eldsjälen Magnus bakom projektet som skapar engagemang och hjärta på magnuskök Läs en artikel om kokboken med Magnus här Intervju med Magnus
Följ Kokboken Till Förmån För Människor Som Lever i Hemlöshet här
Gilla KOKBOKEN

Vill du som oss ge bort boken i present eller julklapp 
Kan du beställa boken via oss den kostar 250 kr du mailar din adress och beställning till josefi.ulrika@gmail.com och märker mailet med kokboken. 


Med värme
Josefi och Ulrika

4 kommentarer:

 1. Fantastiskt bra initiativ och grattis till att ni får vara med och bidra.
  // Kikki

  SvaraRadera
 2. Tack Kikki! Ja det är verkligen en ära att få vara med i det härliga gänget som ska bidra till boken. Och sedan att få vara med och bidra till en bättre värld gör det ju superroligt. /Ulrika

  SvaraRadera
 3. jag har köpt 4 som jag fick signerade i går
  TACK TACK kära vänner

  SvaraRadera
 4. Jag funderar på att köpa boken, men exakt hur hjälper ni de hemlösa? Genom att skicka pengarna till en annan organisation eller starta egna projekt?
  Hur har ni tänkt att pengarna ska användas mer praktiskt? Vad har ni för mål?

  MVH Hanna

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...