Mandelskorpor utan vetemjöl och vitt socker?
Får jag lov att bjuda på mitt recept av hälsosamma, goda och enkla mandelskorpor?
Jag tycker att det är gott att ibland ta fram något extra till kaffet. Sen gillar jag även att baka och ta med mig i en fin lite påse när jag ska hälsa på någon av mina nära. För mig känns det extra mysigt att ge bort något som även är hälsosamt och gott, en mycket trevlig kombination.
Recept:
Mandelskorpor med kardemumma
Cirka 30-40 stycken
75 g Smör
3 hela Ägg
3 Äggulor
1 dl Kokossocker
1/2 tsk Örtsalt ( med fördel ekologiskt)
1 tsk Bakpulver
9 dl Mandelmjöl
250 g Mandlar
3 tsk Kardemumma
Gör så här:
Vispa ner smöret, ägg, äggulor och kokossocker tills det blir en jämn smet. Blanda samman örtsaltet tillsammans med bakpulver,kardemumma och mandelmjöl. Rör nu ner smeten i mjölet och rör om intensivt. Tillsätt nu mandlarna som du har hackat i mindre bitar.
Jobba nu med händerna och knåda samma degen ordentligt. Dela degen i två, forma degen till två avlånga platta rullar på plåten som är rikligt insmord med smör, eller lägg på smörpapper. Grädda nu i 20 minuter i 170 grader ta ut plåten efter 20 minuter och skär fina skivor. Grädda ytterligare i 20-40 ( du väljer själv beroende på hur torra du vill ha dina skorpor) minuter på 120 grader.
NJUT AV VARJE MANDELSKORPA
Josefi
Jobba nu med händerna och knåda samma degen ordentligt. Dela degen i två, forma degen till två avlånga platta rullar på plåten som är rikligt insmord med smör, eller lägg på smörpapper. Grädda nu i 20 minuter i 170 grader ta ut plåten efter 20 minuter och skär fina skivor. Grädda ytterligare i 20-40 ( du väljer själv beroende på hur torra du vill ha dina skorpor) minuter på 120 grader.
NJUT AV VARJE MANDELSKORPA
Josefi
Det här låter riktigt spännande, måste testa.
SvaraRaderaHur många minuter ungefär tror du de ska stå inne om man vill ha dem knapriga? Efter att ha skurit dem i skivor.
Eva
Hej Eva!
RaderaKul att du gillar receptet. Det du kan göra för att få skorporna torra är att ha dem extra länge i ugnen eller så väljer du att låta dem ligga framme i dryga timmen. Eller varför inte göra båda delarna för att vara på den säkra sidan ;)
Ha det gott och lycka till med dina skorpor
Josefi
Mums, det här lät som ett riktigt gott och bra recept!
SvaraRaderaHej Marja!
SvaraRaderaKul att du gillar receptet.
Återkom gärna och berätta hur dina skorpor blev.
Med värme
Josefi
Hej! Låter supergott, måste pröva detta. Undrar var man hittar kokossocker och vad är det?
SvaraRaderaMina skorpor blev mycket goda, alla i familjen tycker om dem så det är inget jag får ha för mig själv. Ska göra en ny omgång snart.
SvaraRaderaEva
Hjärtan i livet!
RaderaVad kul, låter som att du hittat en favorit ;) Kanske att du hitta ett eget ställe att gömma dina godsaker på.
Allt gott
Josefi