8 augusti 2014

STEKPANNEBRÖD - utan vetemjöl


När man väljer bort  vetemjöl, och kanske även till stor del andra sädesslag, så hör inte bröd till vanligheterna. Ibland kan det dock vara både gott och smidigt med en macka. Kanske om du har ont om tid eller om du ska ta maten med dig. Det här brödet gör du snabbt - på mindre än 10 minuter kan du njuta av ditt nybakade bröd som är härligt i konsistensen, smakar fantastiskt gott, är mättande och bara innehåller nyttigheter.
Brödet innehåller skrädmjöl, som är stenmalet havre och hela havregryn. Havre kan innehålla gluten då vete eller andra sädesslag gärna sprider sig på åkrarna och kan finnas med när havren skördas. För många glutenintoleranta fungerar dessa små mängder utan problem, men är du extra känslig bör du välja glutenfri havre som är kontrollerat.

Du behöver (till en brödkaka):
1 ägg
½ dl skrädmjöl
½ dl havregryn
2 msk kokosmjölk
1 krm brödkrydda
kokosolja till stekning

Gör så här:
Blanda samman ägg och skrädmjöl ordentligt. Hälls sedan ner kokosmjölken och brödkryddan och blanda väl. Sist vänder du ner havregrynen i smeten. Stek i kokosoljan på medelvärme 2 - 3 minuter per sida. Sen är det bara att njuta av varmt och nybakat bröd.

// Ulrika

Stekpannebröd med tomater, kycklingfilé och mozzarella, toppad med creme de balamico


2 kommentarer:

  1. Va kul med ett recept med skrädmjöl i! Har en påse hemma men har svårt att hitta nyttiga recept med det i, så ska definitivt testa detta! :)

    SvaraRadera
  2. Toppen att du blev inspirerad. Skrädmjöl ger en så oerhört god och mustig smak. Hoppas baket blev bra :-).

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...