29 augusti 2015

HALLON OCH BLÅBÄRSAJ MED ROSTADE SOLROSFRÖN OCH KOKOSFLINGOR ( glutenfritt)


Enkelt och gott är min melodi. Här har jag gjort en glutenfri hallon och blåbärspaj, toppat den med ekologiska solroskarnor eko från BIO FOOD, gott och med mycket mineraler i. Denna paj är perfekt vid mellanmål, till kaffet men även så nyttig så att du kan om du vill äta den till frukost.

Recept: 
2 dl kokosflingor eko
1,2 tsk vanilj
3,5 dl bovetekross
2 dl solrosfrön
200 gram laktosfritt smör
1 dl kokossocker
300 gram hallon och blåbär


Gör så här: 
Rosta solrosfrön och kokosflingor i några minuter med en droppe olivolja i en stekpanna, häll även ner vaniljen i pannan, rör om någon minut. Låt solrosfrönen och kokosflingorna bara bli lite ljusbruna.
Sen häller du ut bären i botten på en form, häll över 1/2 dl kokossocker över bären.

Kokossockret och bovetekross tillsammans med smöret knådar du ihop till en smuldeg. Degen smular du över bären och sist lägger du på de rostade eko solroskärnorna och kokosflingorna från biofood.
Låt grädda i ugnen på 180 grader i 15 minuter. Ta ut och låt svalna lite innan du serverar dina gäster. Till kan du ha en klick laktosfrigrädde om du vill.


Njut av din goda paj 
Josefi 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...