12 oktober 2015

KANELBULLAR UTAN GLUTEN OCH VITTSOCKER


Recept: 
5 dl bovetemjöl
2 msk psylliumfrön
2 tsk baking powder ( glutenfree)
3 ägg
2 msk kokosolja
150 g laktosfritt smör
2 msk kanel
1 dl kokossocker
1 dl  russin

Gör så här: 
Häll ner bovetemjölet i en bunke, så även med psylliumfrönen, baking powder, kanel och kokossocker och rör om ordentligt. Nu klickar du ner kokosoljan, smöret, äggen och russinen. Nu tvättar du händerna en extra gång och knådar samman degen till en fin deg. Gör små bullar i handen och lägger ner i dina valda formar. 

Grädda i ca 10 min i 200 grader ( hur vill du ha dina bullar, lite mer mjuka och klibbiga eller torra) för bästa resultat för dig, känn efter med en sticka efter 10 minuter.


Njut av din bullar 
Josefi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...