27 december 2018
KAFFEBRÖD VEGAN SKORPOR
Mina första skorpor som är helt veganska. Spännande, jag bytte ut äggen mot att ha bovetemjöl. Det var bovetemjölet och oljan som gjorde att skorporna satt ihop fint. En härlig bonus var att min man tyckte att det var riktigt goda skorpor.
RECEPT:
200 gram mandlar
7-8 dl mandelmjöl
1,2 dl bovetemjöl
1 gram saffran
1 dl honung
1 dl russin
2 dl olivolja.
Gör så här:
Häll ner olivolja och saffran i en kastrull låt värmas under uppsikt på svag värme någon minut. Hacka mandlarna. Häll i mandlarna, honungen, russin, mandelmjöl och bovetemjöl. Rör om med en slev ordentligt. Häll sist ner olivoljan och saffran rör om ordentligt.
Knåda två deg klumpar, lägg dem på en plåt med smörpapper, forma degen till limpor, förskär så stora bitar du önskar. Ställ sedan in i ugen på 30 min i 150 grader, sedan låt stå kvar i 20 min till i 100 grader. NJUT av dina skorpor till kaffet. OBS jag gillar mina skorpor mjuka i mitten, vill du ha 100 procent torra får du kanske låta grädda en stund till.
Josefi
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar