29 november 2013

BANAN- OCH CHAIMUFFINS (utan socker och vetemjöl)


Det här är en fantastiskt god muffins som bakas helt utan vetemjöl eller socker. Dock ska de, precis som alla andra sötsaker ätas med lite måtta. För fruktsocker påverkar också insulinet och kan trigga sötsuget hos dig som är sockerkänslig. Dessa innehåller bra med kostfibrer och protein, så de är definitivt ett bättre alternativ än "klassiska" muffins som bakas på socker och vetemjöl.

Hur som helst är det här ett bra alternativ för dig som vill äta bra mat som smakar gott - utan en massa krångel och onödiga tillsatser. Dessutom är det väldigt enkla att baka.

Du behöver till 12 muffins:

2 bananer
2 ägg
1 msk fiberhusk
3 msk kokosmjöl
1 msk bakpulver
1 tsk chaikrydda
8 torkade dadlar klippta i småbitar
muffinsformar

Gör så här:
Blanda alla ingredienserna i en matberedare och skeda upp smeten i muffinsformarna. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.

OBS. Chaikryddan gör du lätt själv genom att blanda: 2 delar kanel, 1 del malen ingefära, 1 del kryddnejlika och 1 del kardemumma. Kan blandas i större mängd och förvaras i burk. Gott att ha i fil och yoghurt, i bakverk, i kaffet eller teet för att nämna några exempel.

Näringsinnehåll per muffins:
Kolhydrater: 5 g (varav stor del kostfibrer)
Protein: 2 g
Fett: 1 g
GB: 3
Kcal: 40/st

Ulrika

2 kommentarer:

  1. De här har blivit en favorit här hemma. Jag har även testat att byta ut chaikryddan mot en påse saffran vilket också blev väldigt gott. Julen är räddad ;)

    SvaraRadera
  2. Tack för din feedback och så ROLIGT att höra att de uppskattas :-)! Det går att variera med alla möjliga olika smaksättningar, så på så sätt är de lätt att variera. Ha en riktigt härlig julhelg. Kram från Ulrka

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...