8 mars 2014

SEMLA utan socker, gluten och mjölk


Får jag lov att bjuda på en söt hembakt varm och saftig semla utan socker, gluten eller mjölk?

Det var många år sedan jag åt en semla och faktum är att detta var den trevligaste semla jag någonsin ätit. Enligt mig är den god och smakar mycket, jag gillar kardemumma smaken, den är ljuvlig.

Hoppas att även du också kommer att tycka om detta recept och få möjligheten att njuta av denna semla som jag gjorde.

Recept: Till 5 bullar 
4 ägg
5 torkade dadlar ekologiska
5 torkade aprikoser ekologiska
1 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 morot
2 msk kokosolja
2 tsk kardemumma
1,5 tsk vaniljpulver


Gör så här:
Smält kokosoljan i en kastrull, var försiktig så att du inte bränner dig på oljan. Klipp dadlarna och aprikoserna i små bitar. Kläck nu ner äggen i en bunke och häll ner dadlar och mixa med stavmixern till en jämt smet. Blanda nu i de andra ingredienserna mandelmjölet, kokosoljan, den rivna moroten, kardemumma och vaniljpulver. Rör samman så att ingredienserna blandas samman ordentligt. Klicka ner degen i silikonformar och eller i andra former grädda i 175 grader i 20 minuter.

Mandelmassa

1 dl mandelmjöl
1 msk honung
1 msk kokosolja

Mixa alltsammans till en mandelmassa.


Kokosgrädde

1-2 burkar kokosmjölk ekologiskt
1 tsk vanilj pulver
2 tsk honung

Gör så här: 
Öppna kokosmjölken och klicka ut den tjocka delen av koksen i en bunke och ta 3 msk av kokossaften, ha sedan ner vaniljpulvret och honungen. Vispa samman ordentligt och ställ grädden i kylen i 2 timmar alternativ i frysen om du vill att det ska gå fortare.  Då blir den hårt och god. 
När bullarna är klara, låt de svalan i 1-2 minuter, skär sedan av locket på toppen och gröp ur bullen, blanda det du gröpt ut med mandelmassan och klicka sedan i den härligt goda mandelmassa röran, toppar gärna med lite kardemumma. Klicka nu över en stor klick kokosgrädde och lägg på toppen. Servera på ett trevligt fat.

Njut av din SEMLA
Josefi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...