13 november 2015

KANELKOKOS DOPPAD I CHOKLAD


Får jag lov att bjuda på ett recept som är gott att njuta varje dag men kanske speciellt gott till kaffe till advent. Kanelkokos med choklad. MUMS säger jag och Ellen som har bakat dessa ljuvliga små hjärtan. Det blir flera satser av dessa godingar kan jag lova.

Recept: 
4 dl kokosflingor eko
4 msk kokosolja eko
8 dadlar eko
1 chokladkaka 70 Procent och uppåt
1,5 msk kanel eko

Du smälter chokladen i ett vattenbad på spisen. Ställ in en form i frysen, låt stå tills du gjort klart godisarna och ska doppa dem i chokladen. När du har gjort klart godisarna så lägger du i dem i formen lägger in i frysen i 10 minuter och sen tar du ut formen och doppar dem i chokladbadet och lägger tillbaka i formen och in i frysen igen.

Gör så här: 
Smält kokosoljan i din mikro på några min på låg värme, häll ner i en bunke, lika så kokosflinorna, de klippta dadlarna och kanelen. Nu mixar du alltsammans till en deg. När degen är färdigmixad så lägger du ut den på ett bakpapper och lägger bakpapper uppepå, Ta en kavel och kavla ut så att det blir en platt deg. Nu väljer du formar och eller så skär du med en kniv ut rutor. Tar ut dem med en stekspade och lägger ner dem i den form du har i frysen. Tar ut efter 10 minuter och doppar dem i chokladbadet. In med dem i frysen i 1 timme så de hinner frysa till ordentligt.

Servera gärna i en vacker skål

Josefi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...