9 december 2015
GLUTENFRIA PEPPARKAKOR MED RISENTA
Risentas glutenfira pepparkakor
Till en sats
150 g smör
1 2/3 Risentas rårösocker
1 dl mörk sirap
1 msk pepparkakskrydda
2 tsk bikarbonat
2 1/2 Risentas rismjöl
2 dl Risentas bovetemjöl
2 msk vatten
Gör så här:
1. Rör i hop smör rårörsocker poröst i en matberedre.
2. Tillsätt sirap, pepparkakkryddor, bikarbonat och rismjöl.
3 Blanda ner bovetemjölet och rör tills mjölet precis är inarbetat i degen.
4 Tillsätt vatten och blanda snabbt in i degen .
Låt degen stelna i kylskåp i några timmar innan du bakar.
Receptet säger tunna pepparkakor, som ni ser på bilden valde jag att göra lite tjockare pepparkakor för att det gick snabbast.
Jag pudrade bänken med bovetemjöl och kavlade ut degen över tröck ut olika figurer, sedan lossade jag pepparkakan med en stekspade och lade på en plåt med smörpapper.
För mer goda recept och inspiration titta in på www.risenta.se
Josefi
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar