15 oktober 2015

FRÖXEK MED SMAK AV ÄPPELPAJ (glutenfritt och sockerfritt)



Jag älskar att göra mitt eget bröd och mina frökex. Dessa frökex går att göra på många olika sätt och tillsatta olika smaker och nyttigheter, det är bara att känna in vad behöver min kropp och så lägger du i det i receptet och provar dig fram. Tillslut så har du hittat ett perfekt recept för just dig.

I detta recept har jag med kanel och äpple som smak höjare, jag njuter just nu extra mycket av kanel och gillar den smaken året om. Kanel tillsammans med äpple är en riktigt favorit. Själv tycker jag att dessa frökex blev riktigt bra.


Recept: ( använd gärna eko så långt det är möjligt) 
2,5 dl solrosfrön
2 dl    pumpafrön
1 dl    linfrön
1 dl    chiafrön
2 msk kokosolja
2,5 msk psylliumfröskal
2 msk kanel
2 äpplen
2 dl vatten

Gör så här: 
Riv äpplena på den grova delen på ditt rivjärn, häll ner i en bunke, bland ner kanelen, fortätt med solrosfrön, pumpafrön, chiafrön, psylliumförskal, sedan häller du ner kokat vatten och sist kokosoljan. Nu rör du om ordentligt och låter psyliumförskalen få svälla i några minuter. Sedan lägger du ut degen på en stor plåt och lägger ett smörpapper över och plattar ut degen med händerna. Du kan även göra bröd i fina hjärtformar som på bilden här, gott och hjärtligt är en härligt kombination tycker jag. Kom igår att smöra plåt och formar med lite kokosolja innan du plattar ut degen.

Gräddas i 1 timme på 150 grader 

Njut 
Josefi 



12 oktober 2015

KANELBULLAR UTAN GLUTEN OCH VITTSOCKER


Recept: 
5 dl bovetemjöl
2 msk psylliumfrön
2 tsk baking powder ( glutenfree)
3 ägg
2 msk kokosolja
150 g laktosfritt smör
2 msk kanel
1 dl kokossocker
1 dl  russin

Gör så här: 
Häll ner bovetemjölet i en bunke, så även med psylliumfrönen, baking powder, kanel och kokossocker och rör om ordentligt. Nu klickar du ner kokosoljan, smöret, äggen och russinen. Nu tvättar du händerna en extra gång och knådar samman degen till en fin deg. Gör små bullar i handen och lägger ner i dina valda formar. 

Grädda i ca 10 min i 200 grader ( hur vill du ha dina bullar, lite mer mjuka och klibbiga eller torra) för bästa resultat för dig, känn efter med en sticka efter 10 minuter.


Njut av din bullar 
Josefi

9 oktober 2015

KANELCHOKLAD MED MULLBÄR OCH KOKOSCHIPS



Jag gillar att göra min egen blandning av kryddor och pynta chokladen med godsaker. Här har jag använt det som jag gillar kokoschips är gott och gör gott för kroppen, mullbär smakar som kola och är en mycket hälsosam variant av kola. Kanel är gott och välgörande på många sätt, plus att jag tycker kanel hör extra mycket hemma under hösten.

Recept: 
150 g mörk ekolgosik choklad
2 msk kokosolja
1 msk kanel eko
1 dl mullbär
1 dl kokoschips

Gör så här: 
Bryt chokladen i småbitar och smält den i ett vattenbad, se till att du inte bränner dig på vattnet. När chokladen smält klickar du försiktigt ner kokosoljan som även den smälter i det varna vattenbadet. Nu häller du även ner kanelen och rör om. Häll nu ut chokladen i en stor form som vart en sväng inne i frysen. Eller så kan du hälla ner chokladen i små silikonformar. Dekorera nu chokladen med mullbär och kokoschips. Ställ tillbaka formen i frysen. Låt stå i ca 1 timme, ta fram precis när du ska servera. OBS smäller fort i handen så skynda dig att njuta av denna kanelchoklad.

Josefi 

5 oktober 2015

RÖDBETSMUFFINS MED KARDEMUMMA OCH KANEL (sockerfritt och glutenfritt)



Rödbeta är något jag fullkomligt älskar, den är snygg i färgen, renar kroppen, ger bra energi och är också god, vilket är ett stort plus. Nu är hösten här och jag gillar att använda rödbetan och njuta extra av den under hösten. Här bjuder jag på ett muffinsrecept som gick hem hos både stor och liten. En muffins som är full med god och härlig energi. Den energi vi ofta behöver någon gång på dagen, som mellanmål vid kaffet, före ett träningspass eller för att ta direkt när du slutar jobba, för att orka extra bra när du väl kommer hem till familjen och alla dessa sysslor med matlagning mycket mer. 

Recept: ( Föredra ekologiskt så långt det är möjligt) 
4 stycken mellanstora rödbetor 
1 tsk vanilj 
5 dl mandelmjöl
3 ägg 
2 tsk kardemumma 
1 msk kandel 
2 msk kokosolja 
7 dadlar 
1 dl russin 
1 dl mandelmjölk

Gör så här: 
Riv rödbetorna på den grövre sidan på ditt rivgärn, häll ner de rivna rödbetorna, klipp dadlarna i småbitar, häll ner mandelmjölet, vaniljen, kardemumman, kanelen, kokosoljan, äggen russinen och mandelmjölken i en bunke. 

Grädda på 200 grader i ca 15-17 min

Njut av dina härliga muffins 

2 oktober 2015

MUFFINS MED CHOKLADSMAK OCH JORDNÖTTER ( sockerfritt och glutenfritt)


Det enkla är det goda och ännu godare tycker jag att det är när jag vet att det jag serverar mina nära och kära gör gott för kroppen. Här är ett typiskt enkelt och gott recept att slänga ihop inför ovätat besök och eller efter dagis som en extra go mellis.

Jag har skrivit det förr och fortsätter säga det, att vara en
hälsosmartmamma och valet av min hälsosmartalivsstil är den bästa investeringen jag har gjort. Något som också gör att jag brinner för att dela med mig av mina tankar och val av livsstil.

Hoppas även ni njuter av denna muffins
Till ca 12 muffins

Recept: ( eko så långt det är möjligt)
4 bananer
3 ägg
2 dl jordnötter
3 msk kokosolja
1,2 msk kakao
1 dl mandelmjöl
1 tsk bikarbonat

Gör så här:
Skär bananerna i skivor och lägg i en bunke, häll ner mandelmjöl,jordnötter, kakaon klicka ner kokosoljan och slutligen har du i äggen. Sedan mixar du alltsammans med din handmixer till en fin smet. Klickar nu i dina valda formar. Då jag har haft mycket koksolja behövde jag inte smörja mina formar alls.

Grädda: på 200 grader i 12-15 minuter

Njut av ert fika med gott samvete
Josefi



29 augusti 2015

HALLON OCH BLÅBÄRSAJ MED ROSTADE SOLROSFRÖN OCH KOKOSFLINGOR ( glutenfritt)


Enkelt och gott är min melodi. Här har jag gjort en glutenfri hallon och blåbärspaj, toppat den med ekologiska solroskarnor eko från BIO FOOD, gott och med mycket mineraler i. Denna paj är perfekt vid mellanmål, till kaffet men även så nyttig så att du kan om du vill äta den till frukost.

Recept: 
2 dl kokosflingor eko
1,2 tsk vanilj
3,5 dl bovetekross
2 dl solrosfrön
200 gram laktosfritt smör
1 dl kokossocker
300 gram hallon och blåbär


Gör så här: 
Rosta solrosfrön och kokosflingor i några minuter med en droppe olivolja i en stekpanna, häll även ner vaniljen i pannan, rör om någon minut. Låt solrosfrönen och kokosflingorna bara bli lite ljusbruna.
Sen häller du ut bären i botten på en form, häll över 1/2 dl kokossocker över bären.

Kokossockret och bovetekross tillsammans med smöret knådar du ihop till en smuldeg. Degen smular du över bären och sist lägger du på de rostade eko solroskärnorna och kokosflingorna från biofood.
Låt grädda i ugnen på 180 grader i 15 minuter. Ta ut och låt svalna lite innan du serverar dina gäster. Till kan du ha en klick laktosfrigrädde om du vill.


Njut av din goda paj 
Josefi 

22 augusti 2015

CHIAPUDDING MED CITRON (socker och gluten fritt)


Som jag sagt förut så känner jag alltid efter vad min kropp behöver för att må gott och bli stärkt osv. Här i sommar har det vart väldigt tydlig att jag behöver ge min kropp vitamin i olika former.
Där av gjorde jag denna ljuvligt goda chiapudding med citronsmak. Sött möter surt, gillar det skapt. Hoppas att även du ska gilla denna läckerhet.


Recept: 
400 ml kokosmjölk
1 msk kokosolja
1 dl chiafrön
1 st citron eko
1,2 tsk vaniljpulver
8 st dadlar eko

Gör så här: 
Häll upp kokosmjölken i en bunke och lika så häller du i chiafrönen och vaniljpulvret. Du river nu ner skalet på hela citronen i bunken och pressar även ner 2 msk citronsaft. Klipp ner dadlarna i små bitar och klicka ner kokosoljan. Nu rör du allt sammans så det blandar sig fint. Klicka sedan ner i 6-8 små skålar och förvara i kylen med folie över. Servera först efter ca 1 timme.

Njut av din fräscha chiapudding 
Josefi 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...