Mjuk mandel- och nötkaka |
Du behöver:
150 g smör
2 dl hasselnötsmjöl
½ dl kokosmjöl
1 dl riven kokos
1 msk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
2 dl sötmandel
2 dl torkade dadlar
3 ägg
1 dl grädde (eller kokosmjölk/kokosgrädde eller dylikt)
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Häll i hasselnötsmjöl, kokosmjöl, riven kokos, vaniljpulver och bakpulver i matberedaren och blanda om så att de torra ingredienserna blandar sig väl. Häll sedan ner sötmandeln, dadlarna, knäck ner äggen och häll i smöret och grädden i mjölblandningen. Mixa ihop till en jämn smet. Mandlarna får gärna vara i lite större bitar, det blir bara gott.
Smöra en springform och häll riven kokos på kanterna. Häll ner smeten i formen och grädda i 175 grader ca 35 minuter. Prova med sticka. Kakan ska vara aningen kladdig i mitten, men inte för lös.
Tag ur, själp upp på tallrik och låt svalna.
// Ulrika
Mmmm denna kaka låter smarrig.
SvaraRaderaÖnskar er en trevlig helg!
Eva
Den är verkligen toppen :-)! Berätta gärna vad du tycker om du provar att baka den själv.
RaderaHar bakat denna idag, mycket god. Lika bra utan grädde. Ska prova med kokosgrädde nästa gång
SvaraRaderaRoligt att du tycker om den. Det går självklart att byta ut vätskan mot lite olika alternativ som man själv uppskattar bättre.
Radera