Havrebröd med dadlar och kardemumma |
Här har jag satt ihop ett recept med havregryn som bas och med bakpulver som "jäsmedel".
Då jag har barn som är allergiska mot nöter och mandel valde jag att inte blanda i dessa ingredienser i detta bröd.
Snabbakat och gott.
Välj som vanligt ekologiska produkter till baket i så stor utsträckning det går.
Du behöver:
3 dl havregryn
1 dl pumpakärnor
1 dl krossat bovete
1 ½ msk fiberhusk
4 msk linfrön
3 tsk bakpulver
3 dl grekisk eller turkisk yoghurt
2 msk kokosolja
½ dl rapsolja
2 tsk kardemumma
1 dl torkade dadlar, klippta i småbitar
Gör så här:
Mixa havregryn och pumpakärnor i en matberedare eller mixer tills havregrynen blivit mjöl. Rör ner de övriga ingredienserna och blanda väl.
Smörj en brödform med lite kokosolja eller rapsolja (utöver det som står i receptet ovan) och häll ned smeten i formen.
Grädda i 175 - 200 grader ca 60 minuter.
Stjälp upp brödet och låt svalna på galler.
Gott att äta med bara lite smör/Bregott på eller med en klick färskost.
Ulrika
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar