15 juni 2013

MONICA JOBBAR PÅ BRA MED HÄLSOSMARTA-Makeover

Monica är nu inne på sin 8 vecka av HÄLSOSMARTA-Makeover.
Monica har många bra styrkor som hon använder på bästa sätt. Hon har jobbat mycket med att ta reda på varför hon har sug efter socker och vetemjöl. Hon ställer bra frågor till sig själv, känner efter och är ärlig i sina svar till sig själv. Det bästa med att hon jobbar så är att  processen går lättare och fortare framåt, resultaten skulle inte var de samma om hon förneka och inte vilja titta inåt.
Monica ska i veckan få en uppgift av oss för att jobba mer med frågor kring suget.

Ett bra exempel är när hon ställde frågan -varför hon har sug efter just en mjukglass. 
Svaren hon fick var tydliga och kunnde hjälpa henne att förstå och jobba vidare. 
Under sommaren ska Monica byta ut mjukglassen mot HÄLSOSMRTAS glass som ni hittar här HALLON & MANGOGLASS . Vi har tittat på hur Monica på bästa sätt ska träna och motionera. I daxläget har Monica en fot som gör ont och begränsar henne att gå på promenader som hon älskar. Ett bra komplement här är en krosstrainer. Så snart flyttar det in en sådan hos familjen Stolpe Nordin. Uppgiften är att sakta men säkert plussa på med tid, att börja med 10 minuter och sedan känna efter i kroppen hur det känns. Sedan öka med 10 minuter varje gång tills hon når den träningstiden som passar henne bäst 45-60. Monica har även fått i uppgift att titta runt efter ställe som passar henne bra att träna på. 
Då Monica har ett rikt liv med mycket att göra ska hon nu ta fram spikmattan och ligga på den 20-30 min varje dag. Spikmattan hjälper dig på olika sätt att må bra, bland annat så sätter den igång må bra hormonet som är bra för att slappna av en stund. 


Varmt lyckat till Monica

Vi tror på dig 


// Josefi & Ulrika 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...