10 februari 2012

ÄPPEL OCH KANELMANDLAR


ENKELT OCH GOTT
FÖR DEM SOM GILLAR 
MANDLAR,KANEL OCH ÄPPLE
En av mina favoritfrön är mandeln. När och om mitt blodsocker sjunker brukar jag ta en näve mandlar. Jag tycker att det är gott och effektiv då blodsockret snabbt blir balanserat igen. En eller två påsar mandlar finns alltid i mitt skafferi och en liten påse brukar ligga i handväskan. Jag är alltid redo för några mandlar.


Har du hittat det frö eller nöt som du mår bäst av?
Vad brukar du äta för att höja blodsockernivån igen? 
Vilket är din favorit frö och eller nöt? 
Har du tänkt på vad denna innehåller och om det är just något i din favorit som din kropp behöver? 


RECEPT PÅ ÄPPEL OCH KANELMANDLAR
2 dl    mandlar
2 msk kokosolja
1 msk kanelkrydda
1 stort rivet äpple 

Gör så här:

Riv äpplet på den grova delen på rivgärnet. Blanda ner kanelen och mandlarna, rör om ordentligt. Sprid ut kokosoljan på mitten av en plåt, häll sedan över mandelröran.

Låt grädda i 10-15 min på 180 grader. 
Rör om ca 2 gånger och ta ut mandlarna, när du tycker att de fått färgen som passar dig. 
Låt svalan i några minuter och servera på ett fat, skål eller varför inte ta med i ett folie paket under långpromenaden. 

// Josefi 2 kommentarer:

 1. Tack för superbra tips! Vem tycker INTE om äpple, mandel och kanel?! Så galet gott!

  Jag skulle uppskatta om ni kunde skriva lite om kokosoljan. Vet inte ett smack om den men alla "hälsomänniskor" tycks dyrka den. Jag vill veta varför.

  Jag äter naturella blandade nötter. Mandlar, cashew-, pecan-, para- och valnötter. För tillfället är nog paranöten min favorit. Äter även solros- och pumpakärnor. Alla dessa är perfekta att gå och tugga på när man får en blodsockerdipp under dagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Vad kul att du skriver några rader och berättar om att du uppskattar receptet, att du frågar om mer information om kokosoljan och att du berättar om att du gillar nötter. Visst är det både gott och effektivt med nötter och frön, då man får blodsockerdipp.
   Kul att du vill veta mer om kokosoljan, vi uppskattar verkligen att du frågar. Håll utkik det kommer ett inlägg längre fram.

   Allt gott till dig
   Josefi

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...