19 februari 2012

BLÅBÄRSDRÖMMAR


Blåbär är som jag skrivit om tidigare ett riktigt powefood. Varför blåbäret är så nyttigt kan du läsa om HÄR.
I de här små goda bollarna har jag mixat ihop en massa nyttigheter till en delikat liten godbit. Gott till kaffet, som snacks eller för att få lite extra energi. Inget socker, mjöl eller några mjölkprodukter - så klart.
Enkla att göra är de också.

Du behöver:
1 dl kokosmjöl eller mandelmjöl
1 dl blåbär
3 msk kokosfett
1 tsk vaniljpulver
5 - 8 dadlar beroende på hur söta du vill ha dem
½ dl riven kokos
lite vatten

Att rulla i:
½ dl kokosflingor
ev. 2 msk kokossocker

Gör så här:
Blanda kokos- eller mandelmjölet med blåbär, kokosfett, vaniljpulver, dadlarna och kokosflingorna med en stavmixer. Fyll på med lite vatten allt eftersom till dess att du får en bra konsistens. När allt är väl blandat knådar du degen jämn och följsam smet och formar sedan bollar i en lämplig storlek.
Häll upp resterande kokosflingor på ett fat och blanda eventuellt med kokossocker om du vill ha bollarna lite sötare. Rulla bollarna i kokoset och ställ sedan kallt så att de blir lite fastare i konsistensen.
Berätta gärna vad du tycker. // Ulrika

6 kommentarer:

 1. Hej,
  Skall det verkligen vara samma mängd om man väljer kokosmjöl? Det brukar ju suga upp så mycket mer vätska. Eller har du bara i mer vatten om du använder kokosmjöl?
  funderar på att göra dessa. Verkar väldig goda... : - )
  /Maria B

  SvaraRadera
 2. Du får avväga vattenmängden så att det blir en lagom konsistens. Jag uppskattar att jag har använt något mer när jag bakat med kokosmjöl, men inte så stor skillnad.
  Hoppas att du tycker om dem :-)!

  SvaraRadera
 3. Nu står min omgång i kylen, ska bli mycket spännande att smaka dem senare ikväll.
  Eva

  SvaraRadera
 4. Så roligt att höra. Hoppas du tyckte om de små nyttobomberna :-)!

  SvaraRadera
 5. Nu är de avsmakade och slut, jag tycker att de var mycket goda och resten av familen sa att de var ok. Jag kommer att göra dem igen och hoppas jag får ha dem för mig själv.
  Ha en bra dag!
  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du tyckte om dem. De är ju rätt så "mäktiga", så det går (som tur är) inte att äta upp alla på en gång. Åtminstone klara inte jag av det ;-).

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...