21 november 2012

KLADDKAKA - utan vetemjöl och socker


Kladdkaka med mörk choklad, mango och granatäpple
En mörk god kladdkaka som du bakar utan ugn (raw food) och med bara nyttiga ingredienser. Jag valde att smaksätta med mango, men det går lika bra med annan frukt eller bär. Jättegod att äta och vacker att titta på. Perfekt att förvara i frysen och bara plocka fram när du får oväntat besök. Den är ganska mäktig, så det går inte åt så stora bitar.

Du behöver:
100g mörk choklad
1 dl kokosmjöl
2 msk kakao
1 msk vaniljpulver
3 msk kokosfett
1 paket fryst mango (250 g)
½ dl starkt kaffe
Till dekoration: granatäpple och riven kokos

Gör så här:
Låt mangon tina. Smält chokladen i en kastrull och lägg även i kokosfettet. Häll ner 3/4 av mangon i kastrullen och blanda sedan ner övriga ingredienser till en jämn smet.
Klä en brödform eller annan lämplig form med bakplåtspapper. Häll på riven kokos och den resterande mangon. Fyll sedan formen med smeten och ställ i frysen för att kallna. Låt stå minst en timme innan den serveras. Stjälp upp så att mangon och kokosen ligger överst och strössla över granatäppelkärnor.


3 kommentarer:

 1. Skall absolut testas! Verkar supersmarrig.

  Tackar!

  SvaraRadera
 2. Vad är det för typ av choklad ni använder i kakan (vilket märke, var kan man köpa den?) jag blir nyfiken då den är utan socker och dessutom klassas som raw? Hoppas på svar! :-)

  SvaraRadera
 3. Vill du ha kakan raw "på riktigt" måste du använda dig av raw choklad som du finner i välsorterade butiker eller på nätet, exempelvis http://www.rawfoodshop.se/raw-food-c-32/food-choklad-godis-c-32-75/ombar-probiotic-dark-72-38g.html
  Annars går det så klart att använda sig av vilken mörk choklad som helst - var dock observant på typ av socker som ev. ingår.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...