18 november 2012

MANDELSKORPOR MED LAVENDEL                                           För dig som älskar lavendel

                                                  Utan vitt socker och vetemjöl
Jag själv tycker mycket om mandelskorpor och jag är även en person som älskar lavendel. Prova gärna dig fram med hur mycket lavendel som passar dig. Om du gör dessa för första gången och inte är van att ha lavendel i dina bakverk så kan dryga 1 dl vara lagom. Passa till kaffet och till en ostbricka med starka ostar, använd fantasin och kombinera levendelskorpan med det som du tycker är gott.

Recept: 
110 g  Smör
3   hela Ägg
3   Äggulor
1 dl Kokossocker
1 tsk Bakpulver
9 dl Mandelmjöl
250 g Mandlar 
2 tsk vaniljpulver ekologiskt 
1,5 dl lavendelblomma ekologisk 


Gör så här:


Vispa ner smöret, ägg, äggulor och kokossocker tills det blir en jämn smet. Blanda samman vaniljpulver tillsammans med bakpulver,lavendel och mandelmjöl. Rör nu ner smeten i mjölet och rör om intensivt. Tillsätt nu mandlarna som du har hackat i mindre bitar.

Jobba nu med händerna och knåda samma degen ordentligt. Dela degen i två, forma degen till två avlånga platta rullar på plåten som är rikligt insmord med smör, eller lägg på smörpapper. Grädda nu i 20 minuter i 170 grader ta ut plåten efter 20 minuter och skär fina skivor. Grädda ytterligare under 60 min på 100-120 grader ( du väljer själv beroende på hur torra du vill ha dina skorpor ska vara)


NJUT av varje skorpa
Josefi 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...