12 januari 2013
UGNSROSTAD MOROTSSOPPA MED KOKOSMJÖLK
Den här soppan kom till på ett infall och jag VISSTE innan att den skulle bli fantastiskt god. Jag hade rätt!!!
Det som ger den en extra smakdimension är att morötter, vitlöksklyftor och ingefära ugnsrostas med olivolja och kryddor innan den mixas tillsammans med kokosmjölken. En underbart god och mättande soppa, full av nyttigheter och vacker att se på.
Du behöver:
3 morötter (normalstora)
2 vitlöksklyftor
3 "slantar" färsk ingefära
1 burk/tetra kokosolja
olivolja
1 tsk Rosmarin
1 tsk Timjan
1 msk Lantbuljong Citrongräs &Chili, Renée Voltaire
½ citron
salt
peppar
vatten
Grönt som dekoration, jag valde spenat
Gör så här:
Skala morötterna och hyvla dem på längden med hjälp av osthyveln. Skär vitlöksklyftorna i mindre bitar. Smörj en ugnsform med ganska rejält med olivolja. Lägg i morotsstrimlorna, vitlöksbitarna och ingefärabitarna. Ringla över olivolja och ha på kryddorna. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter tills bitarna börjar få lite färg.
Under tiden häller du upp kokosmjölken i en kastrull och värmer upp den tillsammans med buljongen.
När morötterna är klara lägger du upp den i en mixer och häller över kokosmjölken. Mixa till en slät soppa och häll sedan upp i kastrullen igen. Koka upp och häll i saften av den halva citronen. Smaka av med salt och peppar och späd ut med lite vatten om du tycker att konsistensen är för tjock.
Servera med något grönt ovanpå som dekoration. Jag valde några blad av spenat. Gott att strössla över är också saltade och rostade pumpakärnor.
Ulrika
Etiketter:
Mat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mums, det låter fantastiskt gott! Gott med kokosmjölk i dessutom!
SvaraRaderaJa kokosmjölken ger både god smak och nyttigt fett.
RaderaÅh så gott!
SvaraRaderaHar du provat? Här är den en klar favorit.
Radera