27 mars 2013

CHIAPUDDING MED CITRON OCH LAKRITS

Chiapudding med citron och lakrits
Får jag fresta med en riktigt goding? Perfekt som en påskdessert serverad i ett äggskal. Givetvis går det att äta denna dessert när som helst om året och serverad i ett litet glas eller en skål. Men visst blir det dekorativt på på påskbordet som på bilden?
Chiapuddingen innehåller bara nyttigheter; kokosmjölk, chiafrön och citron. Enkelt att göra och magiskt gott.

Du behöver:
2 dl kokosmjölk
2 msk chiafrön
1 ekologisk citron, skal och saft
30 droppar flytande Stevia Sweet Drops vanilla
lakritspulver

Gör så här:
Häll upp kokosmjölken i en skål och blanda ner chiafröna väl. Finriv skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda ner skal och saft i kokosmjölken. Droppa ner stevian och blanda. Häll upp i äggskalen (räcker till ca 5 ägg) eller de glas/skålar du vill servera i. Ställ kallt ca 30 minuter så att puddingen stelnar. Strö över lakritspulvret innan servering och ev också några strimlor citronskal

/ Ulrika

2 kommentarer:

  1. Chiapudding har verkligen blivit en favorit här hemma. Tack för tipset. Utöver mango och citron har vi även testat blåbär/hallon . Det är nog bara fantasin som sätter gränser. Nästa gång ligger körsbär bra till för att testas :)

    Jag hoppas att ni får en solig och fin påskhelg!

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det underbart gott med chiapudding Beatrice! Roligt att det har blivit en favorit hos dig också. Det finns nog hur många smaksättningar som helst. körsbär låter underbart gott.
    Önskar dig också en alldeles strålande påsk. /Ulrika

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...