3 mars 2013

SISTA DAGEN PÅ HÄLSOSMARTA-DETOX


Så var det då sista dagen på vår 14 dagar långa HÄLSOSMARTA-detox. Vi har hört från en hel del av er som berättat om era erfarenheter. Många är alldeles lyriska över hur bra det mår och några har känt att det har varit tufft. Som vi sa från början passar inte detox alla, men väldigt många. De av er som tyckt att det har varit jobbigt och som känt av olika symptom kanske hör till dem som inte "bör" detoxa - eller så var det tillfälligt på grund av hur ni mår och hur det är ställt i kroppen just nu. Prova gärna en annan gång längre fram och känn efter om det går bättre då.

I morgon är det dags att bryta detoxen. Självklart är det bästa att göra det på försiktigt. Tänk nu på att du under 14 dagar har hjälpt kroppen med att rensa bort en massa gifter och slaggprodukter. Ha det i åtanke framöver, så känner du dig mindre motiverad till att vräka i dig en massa ostbågar, pizza eller något annat mindre hälsosamt.
Har du varit en "kaffetunna" tidigare, så börja inte första dagen med att dricka 10 koppar kaffe. Om du känner att du vill kan du börja med en eller två koppar.

Nu har du inte ätit socker på snart 14 dagar. Om du hade ett "beroende" innan var det säkert tufft för dig de första dagarna att avstå, men nu borde suget vara borta. Fundera på hur du vill göra framöver. Vill du göda kroppen med socker igen och på så sätt med stor sannolikhet hamna i den onda cirkeln igen? Varför inte ta tillfället i akt nu att vara mycket sparsam med eller kanske helt utesluta socker? Du kommer att må så bra av det.
Likaså är det med vetemjöl som du heller inte ätit på 14 dagar. Du har märkt att du klarar dig finfint utan och har säkerligen hittat en hel del annat som både är godare och nyttigare att äta än limpmackor eller pizza. Varför inte fortsätta på den banan? Din kropp kommer att tacka dig.

Fundera på vilka av de vanor du har haft under detoxen som du faktiskt kan fortsätta med även när detoxen är över. Här är några förslag:

  • Börja morgonen med en Grön smoothie
  • Ät mer frukt!
  • Ät mer grönsaker!
  • Byt ut en del av kaffet mot grönt eller rooibos.
  • Drick mycket vatten.
Har du fått några andra favoriter under detoxen? Allt du har ätit är nyttigt för din kropp, så det är bara bra om du får med det i din kosthållning även framöver.

Tack alla ni som har hängt med på vår HÄLSOSMARTA-detox och som har delat med er av era erfarenheter! 
Vi kommer med stor sannolikhet att detoxa fler gånger och gör det gärna tillsammans med er. Självklart fortsätter vi att skriva om god och hälsosam mat här på bloggen även framöver. Vi kommer även att skriva om den metod vi arbetar fram - HÄLSOSMARTA som förutom matens betydelse för vår hälsa innehåller motion, avslappning, sömn och allmän balans och välmående. Alla bitar som är viktigt för att du ska må så bra som möjligt = HÄLSOSMARTA

Vi hoppas ni hänger med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...