3 maj 2013

HÄLSOSMARTA-MAKEOVERN MONICA JOBBAR VIDARE

Monica Jobbar vidare 

I går hade vi ett samtal med Monica som nu har jobbat med HÄLSOSMARTA-Makeovern i 2,5 vecka.

Liksom många andra som jobbar med sig själva och genomgår metoder för att förändra sin hälsostatus så är vecka tre en tuff vecka. Det är många faktorer som påverkar. Bland annat sker rent fysiskt en rensning och mentalt tar det en del energi att jobba och göra förändringar.

Monica hade en del fundering inför denna vecka, med en del negativa erfarenheter med sig i bagaget av just vecka tre från andra metoder hon har prövat. Men nu är det annorlunda. Hon säger att utan er hade jag slängt in handduken, men ni finns här och det är så BRA. Trygg och glad att vi finns vid henne sida. 


Monica har jobbat på mycket bra med de mentala verktygen som hon upplever hjälper henne väl när hon behöver dem. Varje dag skriver hon ner i sin pärm hur det har gått och hur det har känts. BRA jobbat säger vi. 

Monica har jobbat på bra, planerat inför Valborg och det blev precis om hon hade tänkt sig. God mat, ett glas vin och en liten mörk chokladbit till kaffet. Som en extra bonus fick hon med sig middagsvännen på samma linje att bara ta en och tänka HÄLSOSMART. 

Veckan har vart fullspäckad av möten, utmaningar, bra val och prioriteringar på

bland annat middagar på restaurang i stället för hemma och där med kunde Monica slappna av och umgås med familjen, precis vad Monica behövde. 
Matsäck har medtagits till möten med bland annat torkade aprikoser och reflektioner över sig själv och sitt beteende har lett till att Monica har kommit ännu ett steg i sin process med sig själv. 

Under veckan har Monica haft en lite svacka vilket är helt okej och vanligt när man jobbar med sig själv. Hon festade med en mjukglass men gjorde ett medvetet val, att välja bort struten. Tog två tårtbitar "en lagom och en liten” i stället för en. Efter det har hon jobbat extra mycket med de mentala verktygen. Nu tittar Monica framåt och är inspirerad att få mer utmaningar att bita i. 

Fokus nu är: 


  • Planera in något extra gott till helgfrukosten 
  • Att vara värdinna och hjälpa till vid sonens fest under helgen och hålla sig till de inplanerade intagen av mat och dryck.
  • Att få mer coachande och inspirerande sms av oss.
  • Att få mer mentala verktyg att jobba med. 
  • Att fortsätta med din inplanerade motionen med gym, promenader och trädgårdsarbete. 
  • Att fylla i intag av mat, dryck och motion i kostdataprogrammet. 


Vi önskar Monica lycka till med en lyckospark 

                       Josefi & Ulrika                                             

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...