1 maj 2013

MANGOKAKA MED BITAR AV CHOKLAD




Mango kaka med bitar av choklad 

Utan vetemjöl, socker och mjölk 

En enkel och god kaka som går snabbt att fixa innan fika gästerna kommer


Får jag lov att bjuda på en kaka fri från vetemjöl,socker och mjölk? Jag har bjudit på dessa godbitar på olika ställen och alla säger samma sak. MUMS vilken god kaka fast det inte var socker i dem. Jag använder mig ofta av mandelmjöl när jag bakar och nu mera även Sweet Leaf Stevia droppar, dessa stevia droppar är gjord på en ört och det bästa av allt är att de är söta och goda men påverkar inte blodsockret, passar perfekt för mig. 




Recept

3 dl mandelmjöl 
2 dl fryst mango
3 msk kokosfett 
3 ägg 
6 rutor mörk choklad 74-86% 

Gör så här:

Hacka den mörka chokladen till små fyrkanter. Lägg ner den frysta mangon i en bunke, knäck äggen och häll ner dem.
Häll även ner mandelmjölet, kokosoljan och chokladen slutligen droppar du ner Sweet Leaf dropparna jämt fördelat i bunken. 
Nu jobbar du ihop en fin smet med händerna. Rulla degen i handen och sedan plattar du ut till en sådan stor kaka du önskar. 
Du lägger ut kakorna på plåten som är insmord med lite kokosolja. 

Ugnen ställer du på 175 grader och gräddar kakorna i 20 minuter. 

// Josefi 

1 kommentar:

  1. Det låter så spännande med mandelmjöl, men om man nu inte tål nötter. Vad rekommenderar du istället?

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...