24 juli 2013

CHOCKLADHJÄRTAN MED GOJI, INGEFÄRA OCH KARDEMUMMA


GOTT TILL KAFFET, TREVLIGT SOM HELGMYS
OCH KUL ATT TA MED NÄR DU BLIR BORTBJURNE 





Recept:
1 dl Goji bär torkade rawfood
1/2 dl solrosfrön
1 tsk ingefära (torkad)
1 tsk kardemumma (torkad)
86 % Mörk choklad



Gör så här smält chokladen i ett vatten bad, bryt ner bitarna i skålen och låt smäta. Eller så river du chokladen på den grövre delen på rivgärnet. Skölj solrosfrönen med fördel.
När chokladen är smält så rör du ner gojibären, solrosfröna, och kryddorna.
Rör om ordäntligt så att de goda smakerna fördelas jämt.



Fördela nu ner en matsked av choklad röran i dina silikon hjärtan, vill du ha dem tunnare så tar du lite mindre en än matsked. Alternativ så kan du hälla ut chokladröran på en bricka med smördegspapper på. Du väljer det som blir bäst för dig. Jag tycker att det är trevligt att servera choklahjärtan och speciellt då de står för kärlek. Men det är alltid trevligt att variera sig så nästa gång serverar jag härliga brytbitar.

Lägg nu in chokladen i frysen. Har du valt att hälla ut chokladen på en bricka kan du lägga den i kylen tills den har stelnat. Bryt sedan i tur chokladen och servera på ett fint fat eller i en skål. Har du valt silikonformen med hjärtan, ta ut dem precis när de ska serveras, tryck försiktigt ut de fina hjältarna servera på en fin tallrik eller skål.


NJUT AV VARJE TUGGA

// Josefi 

1 kommentar:

  1. Mmmm vad goda de blev.
    Testade för någon dag sedan.
    Det stod inte hur mycket choklad man skulle ta, så jag tog en kaka mörk choklad.
    Behövde inte äta mycket för att bli godisnöjd och jag är en riktig chokladoman.
    De här ska jag göra fler gånger, ev ta mer kryddor i.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...