29 juli 2013

LÄSKANDE ISTE SÖTAT MED STEVIA SWEETDROPS

Iste är fantastiskt gott och riktigt läskande på sommaren. I handeln finns en del "färdiga" varianter att köpa, men de är alla fulla med massor med socker. Istället är det väldigt lätt att göra ditt eget goda iste av ditt favoritte - svart, grön, rooibos och med valfri smaksättning.

Själv gjorde jag en kanna på Friggs goda gröna/rooiboste med karibisk smak. Istället för att söta med socker valde jag flytande stevia SweetDrops (ger ingen bismak). Satte sedan lite extra piff med frusna hallon.

Gör så här:
Brygg ditt favoritte och gör det starkt (låt det dra minst dubbelt så länge som vanligt). Brygg gärna till en hel kanna/karaff på en gång, så anpassa temängden efter vattenåtgången.
Låt teet svalna så att det blir kylskåpskallt vid servering.
Söta med stevia SweetDrops (naturell) i varje glas eller i kannan. Smaka av så att det bli lagom sött - det behövs inte så många droppar.
Häll upp i glas. Ja, iste MÅSTE drickas ur glas ;-). Häll sedan i frusna hallon eller andra frusna bär för smak, dekoration och för att hålla istet kallt.
Beroende på vilken smak på te du har valt kan det också vara gott och läskande att pressa i lite citron och servera med en citronskiva som dekoration.

UlrikaInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...