17 juli 2013

HAVRE- OCH NYPONBRÖD (vetefritt)

Havre- och nyponbröd
Doften var ljuvlig i hela köket när jag bakade dessa bröd. Smaken gjorde inte heller någon besviken. Ett lättlagat och nyttigt bröd fullt med fibrer och en extra skjuts av c-vitamin tack vare nyponskalsmjölet.

Du behöver:
4 dl havregryn
1 dl linfrökross
1 dl pumpakärnor
½ dl nyponskalsmjöl
3 tsk bakpulver
2 msk kokosolja
½ dl olivolja
2 dl grekisk yoghurt
1 krm salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregrynen i mixer eller matberedare så att de bli mjöl. Blanda havremjölet med linfrökrosset, pumpakärnorna, nyponskalsmjölet, salt och bakpulvret.
Tillsätt kokosoljan, olivoljan och yoghurten och blanda till en jämn deg.
Forma bullar som du plattar till och lägger på bakplåtsklädd plåt. Nagga med en gaffel och strö över och tryck till några extra pumpakärnor som dekoration.
Grädda i 30 - 40 minuter.


Ät och njut! Jättegoda när de fortfarande är ljumna med färskost på.
Ulrika

3 kommentarer:

  1. Låter helt fantastiskt! Måste köpa kokosolja, det dyker upp lite här och var nu ju. Och så måste jag fixa ugnen som pajjat helt... :(

    SvaraRadera
  2. Ja kokosolja måste du köpa Monica! Det är bra för så mycket, både in- och utvärtes. Och ugnen måste du ju fixa så klart. Hur ska det annars kunna bli nybakat bröd :-)?

    SvaraRadera
  3. Hej! Är bara nyfiken - äter du fortfarande bröd med havre och känner du att det påverkar dig på liknande sätt som vete? Har hört lite olika bud om havre nämligen och undrar om det är "safe"?

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...