Mockarutor - Rawstyle |
En klassisker, men här i betydligt hälsosammare tappning. Lätta att blanda ihop och kräver ingen tillagning i ugn - endast en stund i frys eller kyl för att de ska "stelna".
Farligt goda är det också, så en varning utfärdas härmed ;-).
Du behöver:
100 g mörk choklad (70 % eller mer)
1 dl kokosmjöl
1 paket fryst, tärnad mango 250g.
3 msk kokosolja
2 msk kakao
½ dl starkt kaffe
riven kokos till garnering
Gör så här:
Smält chokladen på svag värme i en kastrull tillsammans med kokosfettet. Häll i mangobitarna och låt dem tina upp något av värmen om de inte redan är tinade. Mixa blandningen med mixerstav till en slät blandning. Blanda sedan ner kokosmjöl, kakao och kaffet. Rör ihop till en jämn smet.
Häll upp på ett bakplåtspapper och lägg ännu ett bakplåtspapper över. Platta ut degen till lagom tjocklek med hjälp av händerna eller en kavel. Försök att forma till en rektangel/fyrkant. Häll på kokosflingorna.
Placera sedan i kylskåp eller frys tills kakan ha blivit fast. Då kan du ta ut den och skära lagom stora bitar.
Sedan är det bara att äta och njuta. /Ulrika
Ulrika!
SvaraRaderaDet står kokosolja i receptet men kokosfett i texten, vilket ska det vara?