21 december 2012

8 SAKER ATT GÖRA FÖR DIG SOM VILL ÅLDRAS I FÖRTID

Ibland kan det vara effektivt att få upp ögonen för vad vi ska göra för att det INTE ska bli som vi har tänkt oss. Det kan ge oss en tankeställare som får oss att inse vad vi SKA göra för att kunna förändra och förändras till det bättre.

Här nedan kommer en lista från Prevention som jag hoppas ska få dig att bli glad och tacksam över allt du i nuläget gör som är bra för dig och få dig inspirerad till att göra några nya, goda förändringar.


Detta är alltså 8 säkra sätt till att få dig att åldras i förtid:

 1. ÄT MASSOR MED SÖTSAKER. Socker och snabba kolhydrater påverkar hela din kropp, och inte minst påverkar det kollagenproduktionen som får din hy att se gamma, slapp och glåmig ut. Perfekt om du vill se 10 år äldre ut än vad du verkligen är.
 2. STRESSA AV MED KONDITIONSKRÄVANDE TRÄNING. När du känner dig stressad och uppjagad hanterar du det med ett spinningpass eller ut för att springa både länge och fort. Du kommer då att ytterligare belasta kroppen  och du kommer att starta en ond cirkel av hormonproduktion som kommer att öka åldrande i hela din kropp och inte minst i din hy.
 3. VÄLJ ALLTID KAFFE OCH RATA TE. Då får du inte i dig några av de flavonider som både grönt och svart te innehåller. På så sätt hjälper du inte hudens kollagen produktion och ökar risken för hudcacer.
 4. RATA STYRKETRÄNING. Genom att helt se till att undvika allt som har med styrketräning att göra så kommer du inte att "fylla ut" din hud när du åldras. Dessutom ökar du risken för benskörhet och därmed benbrott.
 5. ÄT KÖTT OCH MJÖLKPRODUKTER FULLA AV (EXTRA) HORMONER. Det är ett toppensätt att få problem med hyn som antingen kan bli full av utslag och/eller bli trist och glåmig. 
 6. KÖR JÄRNET MED TRÄNING OCH VILA ALDRIG. Du  kommer att försämra ditt immunförsvar, öka skaderisken, få försämrad sömn och mörka ringar under ögonen. Du riskerar också hjärtproblem och problem få problem med din vikt.
 7. DU BANTAR STENHÅRT. När du gör drastiska förändringar i kosten som att ta bort allt fett, alla kolhydrater eller minskar kaloriintaget radikalt så kommer din kropp att hamna i obalans. Detta resulterar i att din hy kan bli torr och osmidig, du kan tappa hår och beroende på hur obalanserad din kropp blir och vad du har anlag för kan du få både psoriasis och eksem.
 8. DU FÖRSURAR DIN KROPP GENOM ATT ÄTA SUR MAT. När du äter sur mat (till skillnad från basisk) så påverkar det hela din kropp och inte minst kan din benstomme, dina tänder och ditt hår ta stryk.
Nej det här kändes väl inte så uppmuntrande?! Vi tar och vänder på det istället och ser vad du kan göra för att bli ung och hälsosam istället.
 1. UNDVIK SOCKER OCH SNABBA KOLHYDRATER. Inte bara får det ditt blodsocker att rasa i höjden som påverkar dina insulinnivåer. Det i sin tur gör att du kommer att ha lättare för att gå upp i vikt. Välj istället långsamma kolhydrater som grönsaker och bär i första hand och lägg grunden med proteiner och goda fetter. Vänj dig av med att äta sött hela tiden. Det är en dålig vana som vi har "tränat upp"  - det innebär att vi kan vänja av oss också. 
 2. STRESSA AV. Hitta ett sätt som känns bra och fungerar för dig - yoga eller meditation är kanon och kommer både att ge dig ny energi för stunden, men även att ge dig livskraft framöver i livet.
 3. TA EN KOPP TE LITE DÅ OCH DÅ. Byt ut kaffet mot en kopp grönt eller svart te ibland. På så sätt får du i dig de nyttiga flavoniderna som stärker immunförsvar och skyddar mot vissa typer av cancer.
 4. STYRKETRÄNING ÄR EN INVESTERING I DIN HÄLSA. Genom att låta din muskler få arbeta så bygger du upp både styrka och benstomme. Du blir snyggare, fastare och starkare och minskar risken för värk och benbrott framöver. En stark kropp kommer bära dig tryggare när du blir äldre.
 5. ÄT REN MAT. Satsa på ren och ekologisk mat. Det är en bästa och säkraste investeringen du kan göra i både i ditt utseende och din framtida hälsa.
 6. LÅT KROPPEN VILA. Genom att låta kroppen återhämta sig så låter du den också bygga upp sitt försvar. Vilan och återhämtningen är lika viktig som själva träningen.
 7. ÄT KLOKT. Drastiska och framför allt konstiga kostförändringar gör ingen glad - inte minst din kropp. Tänk långsiktigt och undvik framför allt socker (snabba kolhydrater), vetemjöl (spannmål) och var sparsam med mjölkprodukter. Frossa i grönsaker, mumsa i dig bär och satsa på bra och rent kött. Ren och naturlig mat i så stor utsträckning som du bara kan. Vill du gå ner i vikt så är det de snabba kolhydraterna som ska minskas ner på.
 8. BASISK MAT STÄRKER DIG. Se till att övervägande äta basisk mat; de flesta grönsaker, mandel, citron, äpple, avokado mm.

3 kommentarer:

 1. Ibland är det bra att radda upp vad som är dåligt först! Folk vaknar.

  SvaraRadera
 2. Ja precis är det. Då hajar vi till ;-).

  SvaraRadera
 3. Humor & hälsa går hand i hand! Tack för en massa bra tips, recept mm
  Keep up the good work! :-)

  Mvh
  Ingela

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...