1 december 2012

SAFFRANSSKORPORSaffransskorpor utan vetemjöl och vitt socker 
Jag älskar många av julens härliga dofter och kryddor, ena av dem är saffran. Något annat som jag har blivit förtjust i är mandelskorpor, här blev valet självklart när det var dax att tänka på förberedelse inför adventsfika . Saffransskorpor är gott och just dessa är hälsosamma för dig, det känns tryggt och speciellt till jul då det är mycket som bjuds. 
Att kunna njuta av saffrans skorpor till kaffet och känna att det är hälsogott gör mig extra glad och jag kan njuta av mina skorpor mer. Recept:
9  dl  Mandelmjöl
2,5 dl Mandlar 
1/2 dl Kokossocker 
1 g  Saffran 
1 tsk Vaniljpulver 
1 tsk Bakpulver 
3 Ägg
3 Ägggulor 
110 g Smör ( mjölkfritt)


Vispa ner smöter, äggen, ägggulorna och kokossockret tills det blir en jämn smet. Blanda samman vaniljpulver tillsammans med bakpulver, saffran och mandelmjöl. Rör nu ner smeten i mjölet och rör om intensivt. Tillsätt nu mandlar som du har hackat i mindre bitar. Jobba nu med händerna och knåda samman degen ordentligt. Dela degen i två, forma degen till två avlånga plattarullar på plåten som nu är riktigt insmord med smör, eller lägg på smörpapper. Grädda nu i 20 minuter i 170 grader ta ut plåten efter 20 minuter och skär fina skivor. Grädda ytterligare under 60 min på 100-120 grader ( du väljer själv beroende på hur torra du vill ha dina skorpor) 

// Josefi 
2 kommentarer:

 1. Hej!
  Går det bra att byta ut kokossockret mot "Stevia sweet lättströ"?
  Samma mängd, eller mindre kanske..?
  Jag har aldrig provat - känns så onödigt att denna stora burk står oanvänd i skafferiet..

  Tack för bra recept!!! /Kram Jessica ☼

  SvaraRadera
 2. Nu är de skurna och inskjutna i ugnen igen. Ska bli spännande att smaka.
  Tack för recept.
  Eva

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...