27 december 2012

HÄLSOSMART JULDRYCK

FÅR VI LOV ATT BJUDA PÅ EN HÄLSOSMART JULDRYCK 

Denna jul har jag skapat en god och nyttig juldryck att njuta av på många sätt. Den är fräsch och innehåller godsaker för kropp och själ. Ingefäran håller bacillerna borta och mycket mer där till, kanelen är god och dämpar socker suget genom att balansera blodsockret, kardemumman är bra och lugnande för magen. Denna dryck har ersatt glöggen, och kan drickas båda varm och kall. Ett mycket trevligt alternativ, speciellt för de som har valt bort det vita sockret och alkoholen, drycken kan njutas av under julen samtidigt som du boostar kroppen med nyttigheter. Självklart kan även du som inte har valt bort de vita sockret och alkoholen njuta av denna dryck.

Om du gillar smakerna men inte vill njuta av den som en juldryck går det bra att dricka som en morgon smoothie.

Recept:
3 stora äpplen ( med fördel ekologiska )
1 msk kardemummakorn
1 stor kanelstång
2,5 msk färsk ingefära
1 liter vatten

Gör så här:
Medan du förbereder drycken låter du hälften av vattnet sjuda i en kastrull några minuter med kanelstången, då blir det mer kanelsmak.
Skala och hacka äpplena i fina bitar, häll ner dem i en mixer, mortla kardemumma kärnorna och riv ingefäran, häll ner i mixer tillsammans med resten av vattnet. Mixa nu i några minuter så att drycken blir fin och len. Häll sedan ner resten i kastrullen och låt sjuda i ca 5 minuter. Kom i håg att ta bort kanelstången. Innan du serverar drycken.

Njut av HÄLSOSMARTAS Juldryck
// Josefi

3 kommentarer:

 1. Hej Marja!

  Jag tycker att juldrycken är ljuvligt god och nyttig också. Den kommer att hänga med varje jul.
  Ska du prova receptet?

  Josefi

  SvaraRadera
 2. Själv dricker jag gärna ingefärste med kanel. Äpplen skippar jag eftersom de höjer blodsockret och jag är lchf:are.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...