15 februari 2013

HÄSOSMARTAS RECEPT I KOKBOKEN GATANSMAT


 GATANS MAT EN KOKOBOK TILL FÖRMÅN FÖR HEMLÖSA ÄR NU KLAR

Nu äntligen är KOKBOKEN klar och vi vill visa er hur resultatet blev. För er som följt oss och läst varje inlägg så vet ni att detta projekt för oss Josefi och Ulrika har vart och är viktigt, då vi vill bidra och vara med för att skapa och göra skillnad. I denna bok är det  många proffs kockar som delar sina recept och framförallt får vi läsa om John Arthur Ekeberts berättelse där tar han upp hur det var att vara hemlös. 

Denna bok bidrar till att utbilda allmänheten hur det är att vara hemlös och lyfter situationen som tusentals människor befinner sig i det är omkring ”34 000” som står utanför bostadsmarknaden i Sverige. Läs mer på socialstyrelsensida. Allt överskott kommer att gå till Västerås Stadsmission och Stockholms Stadsmission . Läs mer om projektet och om Magnus som är eldsjälen bakom kokboken på magnuskök


Här nedan ser ni bilderna på oss och bilderna på de recept vi valde att ta med. Vi ville göra något som var enkelt, gott och hälsosamt. 

Ulrika Gabriel


Här är det fantastiskt goda receptet som Ulrika bjöd på, en fullträff till kaffet, som mellanmål eller att äta efter träningen Energibars- utan socker, mjöl och nötter

Josefi Dahlberg


Jag valde att bjuda på en färgsprakande rodbetssallad-med-slungade chilisolrosfrön full med vitaminer och nyttigheter. Salladen är enkel att göra och så klart nyttig för dig. 


// Josefi 2 kommentarer:

  1. Det är en sån fantastisk bredd på recepten i den otroligt generösa kokboken Gatans mat. Extra roligt att det också finns Hälsosmarta recept. Jag brukar dock först visa författaren John Arthur Ekebert beskrivning av hur man tillreder och intar innehållet i plastkassen med mat som man får från Frälsis på fredagar (Parkbänkarlunch på s. 44)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...