6 februari 2013

KIKÄRTSBOLLAR - med soltorkad tomat och basilika

Kikärtsbollar med soltorkade tomat och basilika

Ett både gott och lättlagat alternativ till våra vanliga köttbullar. Tack vare att de innehåller både kikärter och ägg så blir det mättande. Det går att variera i smak i det oändliga, så experimentera gärna själv. Här har jag smaksatt dem med soltorkad tomat och basilika.

Du behöver:
1 paket/burk kokade kikärter (ca 380g)
1 ägg
1 tsk fiberhusk
10 soltorkade tomater
2 msk basilika
salt
peppar
sesamfrön (skalade)

Gör så här:
Mixa kikärterna med de soltorkade tomaterna och ägget. Blanda ner fiberhusk, basilika och smaksätt med salt och peppar. Blanda till en jämn smet och forma till bollar. Rulla bollarna i sesamfröna och stek sedan i oliv- eller kokosolja.

Ulrika

5 kommentarer:

 1. Hej, ang. recept på smoothie nedan på denna blogg. Jag gillar kokosmjölk, men vill undvika bisfenol-a, vilket ju främst förekommer i konserverade produkter med fett i, eftesom fettet s a s "lakar ur" bisfenolet ur konservburken (med resultatet att t.ex. krossade tomater på konserv innehåller mkt lite bisfenol medan fetare konservprodukter innehåller det i långt högre grad). Det finns ju kokosmjölk i förpackningar liknande tetra-pak, men med folieinsida. Är de bättre? Hur hanterar ni bisfenol-frågan?

  SvaraRadera
 2. Hej anonym! Jag hanterar problemet genom att aldrig köpa vare sig kokosmjölk, krossade tomater eller annat på burk, utan köper på tetra istället. Den jag köper har plastad insida. Vet inte hur det ligger till med just plasten faktiskt, men tycker det känns bättre.
  Bisfenol är definitivt ett problem vi bör jobba med att hitta bättre alternativ till. Tack för att du uppmärksammar frågan

  SvaraRadera
 3. Har pratat med Kung Markatta och Santa Maria. Båda hävdar att enligt deras tester så har inte bisfenol-a kunnat påvisas i själva livsmedlet. (Kokosmjölk)

  /Maja
  maja.michaelsdotter@hotmail.com

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...