12 april 2013

Fetaostbollar med gräslök



En enkel, god och hälsosmart fetaostboll


Får jag lov att bjuda på en boll som passar lika bra som en enkel förrätt eller till del av plockmat. Det jag gillar med denna boll är att salt möter sött. Jag har valt att rulla dem i gräslök, du väljer själv passar det dina smaklökar bättre så prova gärna med att rulla dem i hackad rödlök.


Fetaostbollar med gräslök

Fetaost 150 g (ekologiskt)
5 aprikoser (ekologiskt)
1 tsk grukmerja
2 dl klippt gräslök
5 msk laktosfrigrädde 36 %

Gör så här
Smula ner fetaosten i en bunke, klipp ner aprikoserna, häll ner grukmerjan och grädden. Mixa alltsammans med en stavmixer tills det blir en fin smet. Klipp gräslöken och fin fördela på ett fat, rulla bollarna fram och till baka några gånger så de täcks med ett grönt täcke. Förvaras i kylen tills servering.

// Josefi





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...