5 april 2013

MJUKA PEPPARKAKOR - UTAN VETEMJÖL OCH SOCKER

Mjuka pepparkakor


Ibland är jag sugen på något gott och lite lagom mättande till en kopp te. Kaka är för sött och bröd blir för mastigt. Det var vid ett sådant tillfälle som dessa mjuka pepparkakor kom till. Som ett mellanting mellan en kaka och bröd (typ tekaka/scones). Jättegoda till en kopp te bara som de är eller med en klick smör eller färskost på.

Du behöver:
3 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 tsk pepparkakskrydda
½ dl kokossocker
10 torkade ekologiska aprikoser
½ dl rapsolja
½ dl vatten
½ dl mjölk (välj exempelvis havre-, mandel-, kokos- eller vanlig mjölk)

Gör så här:
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Blanda aprikoserna med olja och vatten och mixa till en slät smet med mixerstav/i matberedare. Blanda ner aprikossmeten i mjölblandningen och blanda  med mjölken. Forma till en fast smet. Klicka upp på bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett annat bakplåtspapper över och platta till så att det blir hyfsat runda och platta kakor.
In i ugnen 200 grader ca 12 - 15 minuter.

Ät och njut :-)

Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...