24 april 2013

ULRIKAS CHOKLADDRÖM

Mörk choklad med karamelliserade kokosflingor, mandel och aprikos.

Det här är min personliga chokladfavorit. Ett nyttigare godisalternativ som innehåller allt vad gäller smak och konsistens. Innehåller mörk choklad, mandelsmör, kokosolja, kokossocker, kokosflingor, hackad mandel och torkade aprikoser. Mums!

Du behöver:
100 g mörk choklad - minst 70%
1 msk kokosolja
2 smk mandelsmör
6 msk kokosflingor
3 - 4 msk kokossocker
½ dl sötmandel
8 torkade ekologiska aprikoser

Gör så här:
Smält chokladen i en kastrull på svag värme. Tillsätt kokosfett och mandelsmör och blanda till en jämn smet. Smält kokossockret i en stekpanna och stek kokosflingorna tills de blir "karamelliserade" (blivit knaprig). Häll den karamelliserade kokosen i chokladsmeten. Hacka mandel grovt och klipp aprikoserna i små bitar. Blanda ner i chokladen.
Häll upp på bakplåtspapper alternativ i småbröds-formar, ställ kallt och låt svalna. Bryt i lagom stora bitar om du häller chokladsmeten på bakplåtspapper.

Ulrika

2 kommentarer:

  1. Åh så gott!
    Måste göra om lite och ta bort nötterna men det kan nog bli jättebra ändå!

    SvaraRadera
  2. Självklart går det bra att variera receptet och tillsätta sådant du tycker om och/eller tål bättre.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...