25 september 2013

ENERGIN I MATEN KOMMER FRÅN SOLEN


All energi kommer ursprungligen från solen Genom fotosyntesen så omvandlas solens energirika strålar så småningom till kolhydrater, fett och proteiner - de energikällor som våra kroppar behöver för att fungerar.
Med andra ord kan vi säga att vi äter solsken - och det låter ju trevligt.

En del mat kan vi lätt förstå att den har fått sin energi från solens värmande strålar: äpplena på äppelträdet, säden på fälten och grönsakerna i växthuset till exempel. Andra livsmedel har en lite längre väg till ursprungsenergin som de till viss del får i sig genom att de äter livsmedel som vuxit sig mogna och ätbara i solen. Jag tänker på fiskarna i havet, korna i kohagen eller kycklingarna i hönsgården.
Annan mat har en betydligt längre väg att gå från solens strålar till att bli mat i din och min mage. Den processade maten som innehåller många ingredienser och som har "behandlats" för att smaka bra och få en fin konsistens kommer också ursprungligen från solens energi. Men, vägen är väldigt mycket längre för den här typen av mat.

Vilken mat tro du att din kropp mår bäst av att äta?
Vilken mat tror du ger dig bäst med energi?

Du som värnar om din hälsa väljer så klart så oprocessad och ren mat som möjligt. Den kommer att ge dig bästa möjliga energi och får hela din kropp att må bra.

Bra mat ger strålande energi helt enkelt!

Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...