1 september 2013

HÄLSOSMARTA PÅ ICA MAXI HÄLLA - BJUDER PÅ ÄPPELPAJ

Vi har inlett ett samarbete med ICA Maxi Hälla i Västerås. I torsdags var vi där och bjöd på vår HÄLSOSMARTA äppelpaj och marknadsförde vår kommande föreläsning vi ska hålla i butiken den 9/11 om gluten- och laktolerans och alternativ och hälsosam kost.

I torsdags stod vi alltså i Maxi-köket och tillagade och serverade flera hundra portioner av vår HÄLSOSMARTA äppelpaj - självklart utan vetemjöl, socker samt laktosfri.

Omdömet var definitivt tummen upp från både gammal och ung. Jätteroligt att få träffa flera av er bloggläsare och följare på Facebook också som tagit er tid att komma och hälsa på oss, provsmaka och prata lite. Det uppskattade vi.

Till pajen använde vi underbart goda, svenska och närodlade äpplen från Enköping.
Många har ju dignande äppelträd i sina trädgårdar så här års, så passa på att göra vår äppelpaj eller andra nyttigheter. Att äta mat efter säsong gynnar både hälsan och miljön.

Självklart får du receptet på äppelpajen av oss här så att även du kan laga den HÄLSOSMARTA varianten.

HÄLSOSMART äppelpaj:
Du behöver:
4 äpplen
2 dl krossat bovete
2 dl kokosflingor
1 dl sesamfrön
50 g laktosfritt smör
0,5 - 1 dl stevia strö
2 tsk vanilpulver
1,5 tsk kanel
2 msk honung

Gör så här:
Skiva äpplena tunt. Behåll skalet om du vill - och om du väljer ekologiska äpplen. Lägg dem i en smord form. Strössla kanelen över och ringla över honungen.
Skölj bovetet ordentligt i varmt vatten i en sil (för att sköja bort färgämnet fagopyrin som kan irritera ögats slemhinna). Lägg i en bunke och blanda ner smör, kokosflingor, sesamfrön, stevia strö och vanilpulver. Arbeta ihop till en smidig deg.
Smula degen över äpplena jämt fördelad.
Grädda i ugnen i 200 grader mellan 20 - 30 minuter.
Servera lite lättvispad grädde smaksatt med vaniljpulver till.


Passa på! 25 platser endast


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...