29 augusti 2013

ÄPPELPAJ MED KOKOS (UTAN VETEMJÖL OCH VITT SOCKER)

Här kommer ett recept på en härligt god äppelpaj. Den är till dig som inte tål vetemjöl eller helt enkelt valt bort att äta just vetemjöl. Eller till dig som gillar att äta gott och hälsosamt utan vitt socker, vetemjöl och laktosfritt. 

Denna goda äppelpaj har jag valt att använda ingrediensen rivienkokos  vilket gör att det blir gott men även lite extra fett. Då passar denna läckerbit extra mycket efter ett hårt träningspass lika väl som till kaffet eller mellanmål för de små. 

Vi på HÄLSOSMARTA använder med fördel ekologiska varor så långt det är möjligt. 


Recept:
4 dl havregryn
3 dl riven kokos
1 msk kanel
2 msk ekologisk honung 
2 tsk ekologisk vanilj
6 äpplen
100 gram laktosfritt smör

3 dl laktosfri grädde 
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel 


Gör så här:
Havregryn, kokosflingor, honung, kanel, vaniljpulver med smöret i några minuter i en stekpanna. Rör om med jämna mellanrum och låt grynen och kokosflingorna få lite färg. Skala äpplena, skär dem i tunna bitar, klicka ner några bitar laktosfrittsmör i din form innan du lägger ner äpplena, pudra nu över ett tunt lager kanel. Strö nu över kokos och havre bädden på äpplena innan du gräddar din äppelpaj i 175 grader i 20 minuter. 

Med fördel kan du vispa till 3 dl laktosfri grädde och röra ner vaniljpulver och kanel. 

Njut nu av din hälsosmarta äppelpaj 
Josefi 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...