27 oktober 2014
ANANASKAKA - utan socker, vete eller mjölk
Jag hade många mogna bananer hemma och var så sugen på ananas. Det var så den här kaka kom till. Den blev fantastiskt saftig, smakrik och god. Bakad på mandel- och kokosmjöl och sötad endast av bananerna och ananasspadet.
Du behöver:
3 ägg
2 bananer
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 dl riven kokos
1 ½ tsk bakpulver
5 skivor ananas + 1 dl juice från burken, välj osötad.
kokosolja + riven kokos till att smörja formen
mandelspån och kokossocker till dekoration
Gör så här:
Knäck äggen i en bunke. Skala och lägg i bananerna. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver väl i en bunke och häll det sedan över äggen och bananerna. Häll ner ananasjuicen. Mixa ihop till en jämn smet med mixerstav. Blanda sedan ner den rivna kokosen.
Häll lite kokosolja i en springform och bröa formen med kokosflingor. Häll ner smeten i formen. Dekorera sedan med ananasskivorna. Dela dem gärna i mindre bitar och lägg ett fint mönster.
Strössla över lite kokossocker och mandelspån som dekoration.
Grädda i 200 grader i 20 minuter.
Låt svalna något innan servering.
Låt dig väl smaka. /Ulrika
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Låter jättegott. Måste prova,,,,bara att vänta då på att bananerna blir mogna :) Vänligen Johanna
SvaraRaderaJa det blir godare med mogna bananer som ger lite sötma, Johanna. Hoppas de mognar snabbt ;-). Berätta gärna vad du tycker när du provat.
SvaraRaderaDen var god. Lagom söt. Jag använde inte kokos socker och mandelspån.
SvaraRadera