10 oktober 2014
ÄPPELKAKA PÅ BANAN OCH MANDELMJÖL - vete- socker- och mjölkfri
Här bjuder jag på receptet på en enkel, snabblagad och framför allt väldigt god äppelkaka. Istället för vetemjöl och socker som bas använder jag ägg, banan och mandelmjöl. Det gör kakan både saftig och god. Och passar perfekt gör den då för oss som vill utesluta vetemjöl, socker och mjölkprodukter.
Du behöver:
2 ägg
2 bananer
3 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kardemumma
½ dl russin
3 msk kokosolja
1 dl mandelmjölk
1 äpple
Gör så här:
Mixa ihop ägg, bananer och kokosolja till en jämn smet.
Blanda mandelmjöl och bakpulver ordentligt. Häll i mjölblandningen i ägg- och banansmeten. Blanda i mandelmjölken och rör till sist ner russinen.
Smörj en liten långpanna ( ca 20 x 30 cm) med lite kokosolja och häll ner smeten.
Skala äpplet, tag bort kärnhuset och skiva det i tunna skivor.
Fördela äppelskivorna jämnt över smeten och tryck ner dem lätt.
Dofta över lite kardemumma.
Grädda sedan i ca 40 minuter i 175 grader.
// Ulrika
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ser jättegott ut. Måste prova i helgen.
SvaraRaderaKul. Hoppas kakan uppskattades :-).
SvaraRadera