3 oktober 2014

KANELBOLLAR - bättre alternativ än kanelbullar

Kanelbollar
Kanelbullens dag på lördag, men den tycker jag att vi genast byter ut till KanelBOLLENS dag. För det blir  både hälsosammare och smakrikare. Lätta att göra är de också och behöver inte gräddas i ugnen.

Du behöver:
1 pkt torkade aprikoser (250g)
4 msk kokosolja
2 msk kanel
1 tsk vaniljpulver
2 dl riven kokos
1 dl havregryn
4 rågade msk Hasselnötssmör
1 ½ dl vatten
extra riven kokos att rulla bollarna in

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa väl till en jämn smet. Fungerar med stavmixer också, men då tar det lite längre tid. Du som är allergisk mot hasselnötter kan byta ut Hasselnötssmöret mot ett par matskedar extra av kokosolja och lite mer vatten så att du får en lagom konsistens.
När smeten är väl blandad formar du bollar som du rullar i riven  kokos. Ställ in i kylskåp (eller frys en stund om du vill att det ska gå snabbt) så att bollarna stelnar.
Ät sedan och njut - med gott samvete!
// Ulrika

2 kommentarer:

  1. Testade dessa igår, fick toppbetyg av barnen 3 och 4,5 år. Sambos betyg, helt okej.

    SvaraRadera
  2. Så roligt att barnen uppskattade dem - det är viktigast ;-). Tack för att du delar med dig Linda!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...