Kanelbollar |
Du behöver:
1 pkt torkade aprikoser (250g)
4 msk kokosolja
2 msk kanel
1 tsk vaniljpulver
2 dl riven kokos
1 dl havregryn
4 rågade msk Hasselnötssmör
1 ½ dl vatten
extra riven kokos att rulla bollarna in
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa väl till en jämn smet. Fungerar med stavmixer också, men då tar det lite längre tid. Du som är allergisk mot hasselnötter kan byta ut Hasselnötssmöret mot ett par matskedar extra av kokosolja och lite mer vatten så att du får en lagom konsistens.
När smeten är väl blandad formar du bollar som du rullar i riven kokos. Ställ in i kylskåp (eller frys en stund om du vill att det ska gå snabbt) så att bollarna stelnar.
Ät sedan och njut - med gott samvete!
// Ulrika
Testade dessa igår, fick toppbetyg av barnen 3 och 4,5 år. Sambos betyg, helt okej.
SvaraRaderaSå roligt att barnen uppskattade dem - det är viktigast ;-). Tack för att du delar med dig Linda!
SvaraRadera