22 oktober 2014
CHAIKAKA sockerfritt,vetefritt och mjölkfritt
Den absolut godaste kakan jag njutit av på länge. En given gäst till adventsfikat. Under några dagar har jag gått och längtat efter pepparkakssmaken och här kom den som på beställning. Först tänkte jag smaksätta kakan med kardemumma men insåg att den passade bättre i chaikrydda.
Recept:
3 st stora rödbetor
3 ägg
3 dl mandelmjöl
15 torkade dadlar eko
1,2 msk Chaikrydda
1 dl havregrädde
1/2 msk kokosolja
Grundrecept för Chaikrydda:
2 tsk kanel,1 tsk malen ingefära, 1 tsk kryddnejlika och 1 tsk kardemumma.
Gör så här:
Riv rödbetorna på den grova sidan på järnet, klipp dadlarna i småbitar och lägg ner i en större skål, kläck ner äggen och vispa sedan med stavmixern så att det blir finfördelade. Fortsätt häll ner de rivna rödbetorna, mandelmjölet, chaikryddan och havre grädden. Rör nu samman alltsammans till en fin smet. Smörj en form, gärna med en som har en avtagbar kant. Häll ner smeten, finfördela med en slickepott och ställ in i ugnen.
Grädda på 200 grader i 25 minuter.
Njut av en saftig chaikaka, ta gärna en klick kokosgrädde till med en nypa chaikrydda i.
Josefi
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vilken tur att jag hittat din blogg! Gått ner 75 kilo på egen hand och man vill ändå gärna unna sig något gott men nyttigt.
SvaraRadera