När du äter växter och grönsaker som innehåller klorofyll hjälper du din kropp att rena och avgifta blodet men även att minska risken för sjukdomar.
Klorofyll är ett växteämne som ger grönsaker och växter den gröna färgen. Detta sker när solen lyser på växterna.
Klorofyll har en utrensande effekt för kroppen, speciellt bra för tarm och lever. Vidare har det visat att klorofyll är en stark antioxidant som stärker samt bekämpar fria radikaler och immunförsvaret.
För bästa effekt ska du kombinera dina grönsaker med fett. Då kommer den ut i blodet. Blanda dina grönsaker med lite olivolja eller kokosolja alternativ nötter.
Var kan jag hitta klorofyll ?
Här är några av källorna.
- Alger
- Alfalfagroddar
- Vetegräs
- Nässlor
- Spenat
- Grönkål
- Sallad
- Vattenkrasse
- Brysselkål
- Gröna oliver
- Avokado
- Kronärtskocka
- Broccoli
- Vitkål
- Persilja
- Kiwi
- Grönt te
- Selleri
- Grön paprika
- Salladslök
- Ärter
- Örtkryddor
Själv har jag en förkärlek till just, gröna oliver,örtkryddor, avokado och spenat. Vetegräs är något jag hört mycket gott om men inte provat. Nu är tiden inne.
Jag ska definitivt prova på vetegräset. Ska bli intressant och se om det fungerar då jag är känslig för vanligt gräs. Återkommer när jag provat vetegräs.
Vad är klorofyll bra för?
Här är några fördelar.
- Ger näring åt tarmen
- Neutraliserar gifter i kroppen
- Ger bättre cirkulation
- Renar levern
- Stärker immunförsvaret
- Rensar ut slaggprodukter
- Verkar antiinflammatoriskt
- Fungerar som en antioxidant
Låt nu inspirationen flöda, gör något gott av någon av dessa grönsaker för att få en dos Klorofyll då och då.
Med inspiration för en god hälsa
Josefi